Нападателят на Арсенал Лукас Подолски заяви, че би се радвал да се завърне в родния си клуб Кьолн.

Той започна кариерата си в Кьолн, след което премина в Байерн Мюнхен, но след три сезона с баварците се върна при "Козлите".

През 2012-та година Подолски дойде в Арсенал, но Арсен Венгер го използва предимно като резерва и едва в последно време заради многото контузии германецът получава шансове да е титуляр.

28-годишният национал има още две години от договора си с Арсенал и заяви, че иска да го изпълни до край. През лятото обаче "Артилеристите" може да направят обновяване на отбора и той да се окаже излишен. Ако това стане, Подолски заяви, че ще се радва да се завърне отново в Кьолн. Само преди няколко дни тимът се завърна в Бундеслигата, а Полди бе дошъл на стадиона да гледа на живо бившите си съотборници.

"Бундеслигата е едно от най-добрите първенства на света и следователно, по принцип, винаги е интересна", коментира Подолски пред Трансфермаркт.

"В Бундеслигата мислите ми естествено са първо към Кьолн. Това е много повече от отбор за мен, това е моят дом".

"Може би един ден ще се завърна. Това за мен винаги е една от опциите и е въпрос на сърце".

"Бих искал също да довърша договора си с Арсенал. Но както казах, никога не знаеш какво ще стане във футбола. Понякога нещата се развиват много бързо".