Арсенал официално обяви, че е постигнал споразумение с Алексис Санчес за преминаването на нападателя в клуба.

"Артилеристите" се договориха с Барселона за цената на трансфера, която според неофициални данни е 30 милиона лири. Самият футболист премина по-рано днес успешно медицински прегледи.

Според Дейли Мейл той е подписал 5-годишен договор и ще взима заплата от около 140 000 лири седмично

"Както много хора видяха на световното първенство това лято, Алексис е фантастичен футболист и ние сме много радостни, че той идва във футболен клуб Арсенал", коментира Арсен Венгер.

"Алексис ще добави мощ, креативност и много класа към нашия състав и всички ние чакаме с нетърпение той да се присъедини към нас след няколко седмици. Той постоянно се представя на възможно най-високо ниво в поредица от сезони и ние сме въодушевени да видим как той се интегрира в състава на Арсенал. Сигурен съм, че феновете на Арсенал ще се присъединят към мен в посрещането му в клуба".

Самият футболист пък заяви:

"Много съм щастлив да дойда в Арсенал, клуб който има велик мениджър, фантастичен състав от играчи, голяма подкрепа по света и страхотен стадион в Лондон. Гледам с нетърпение да се срещна с новите си съотборници и да играя за Арсенал във Висшата Лига и Шампионската Лига. Ще дам най-доброто от себе си за Арсенал и искам да направя феновете щастливи".

Предстои 25-годишният чилийски национал да си вземе ваканция, след което ще се присъедини към отбора в края на юли. Първите му мачове ще бъдат на Емиратс Къп на 2 и 3 август.