Арсенал започна успешно лятната си подготовка след като победи с 2:0 аматьорския Борехам Ууд в контрола.

В състава на "Артилеристите" преобладаваха предимно играчи от втория отбор като сред титулярит личаха имената единствено на Аарън Рамзи, Войчех Шчесни, Карл Дженкинсън и Начо Монреал.

След почивката Арсен Венгер смени целия състав, като отново имаше само няколко играчи от първия тим - Киерън Гибс, Матийо Фламини, възстановения Абу Диаби и Томаш Росицки.

Именно чешкият полузащитник изработи първия гол в средата на втората част с фантастична асистенция към Крис Олсон. Пет минути преди края пък Чуба Акпом игра чудесно по крилото и Беник Афобе бе фаулиран в наказателното поле. Самият нападател реализира от бялата точка за крайното 2:0.

Сега Арсенал ще замине за САЩ, където на 26 юли ще играе контрола срещу Ню Йорк Ред Бул на Тиери Анри.


Първият удар към една от двете врати очаквано бе за Арсенал, но Саного едва "изплю" топката и не застраши вратаря на домакините.

Четири минути по-късно Саного бе изведен на чиста позиция от Торал, но останал сам срещу вратаря не можа да го преодолее. Саного получи и още един хубав далечен пас от Рамзи в наказателното поле, но от малък ъгъл не можа да направи нищо.

В 27-та минута Монреал даде чудесен дълъг пас за Рамзи пред наказателното поле, той навлезе от странична позиция, но не можа да поднесе назад към съотборник. Малко след това уелсецът пробва изненадващ удар извън наказателното поле, но прати топката покрай вратата.

В 32-та минута гредата попречи на Арсенал да открие резултата. Торал изведе в коридор по крилото Саного. Той от странична позиция отказа да стреля и поднесе обратно към Торал и той стреля покрай вратаря, но в страничната греда.

Саного пропусна пореден чист шанс, след като бе изведен непокрит отдясно в наказателното поле, но вратарят спаси удара му.

На почивката бе сменен почти целия състав на Арсенал. В самото начало на второто полувреме Киерън Гибс и Чуба Акпом комбинираха добре в наказателното поле и нападателят бе съборен, но съдията прецени, че има чиста игра. След това Белерин изведе Крис Олсон отдясно в наказателното поле и халфът прехвърли от малък ъгъл вратаря, но защитник изби от голлинията.

Диаби се прояви с хубав удар от границата на наказателното поле, но вратарят на домакините изби под гредата. Малко след него и Акпом нанесе много остър удар от петнайсетина метра, но вратарят отново спаси.

В 68-та минута Арсенал откри резултата след фантастична асистенция на Росицки. Той се завъртя покрай един защитник и след това изведе в коридор между други двама играчи Крис Олсон, който сам срещу вратаря технично копна покрай него.

Десетина минути по-късно Акпом се прояви с индивидуален пробив, при който си освободи чиста позиция за удар, но накрая изстрелът му попадна в тялото на защитник пред вратата. След нова индивидуална акция Акпом стреля силно между двама защитника от границата на наказателното поле, но стражът на домакините изби чудесно с една ръка под гредата.

Акпом играеше с огромно самочувствие и като на шега се освободи от двама души по крилото, след което центрира пред вратата и там защитник събори опитващия се да играе с глава Афобе. Съдията правилно отсъди дузпа и самият Афобе реализира.


Борехам - Арсенал 0:2

0:1 Олсон 68
0:2 Афобе 86 дуз.

Арсенал: Шчесни (46 Мартинес), Монреал (46 Микел), Хейдън (46 Росицки), Уиллок (46 Акпом), Дженкинсън (46 Гибс), Коклен (46 Плегусуело), Аджаи (46 Афобе), Торал (46 Белерин), Зелалем (46 Диаби), Рамзи (46 Олсон), Саного (46 Фламини)