Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо призна, че за него е било лесна задача да убеди Сеск Фабрегас да стане част от отбора му.

"Сините" от английската столица привлякоха в редиците си халфа от Барселона.

Освен това Специалния отбелязва, че испанецът е искал да премине именно в неговия отбор пред перспективата да се завърне в редиците на Арсенал.

Той освен това обяви, че халфът не е бил отворен за завръщане към Арсенал, което обаче малко противоречи с думите на самия футболист, който в първото си интервю като играч на Челси отсече, че бившият му клуб е имал опция да си го върне, но не се е възползвал, като намекна тогава, че именно поради тази причина не е в момента отново на "Емиратс".

"Проведох 20-минутен разговор със Сеск", започна изказването си Моуриньо, говорейки в ролята си на футболен експерт и посланик на BT Sport.

"Аз мисля, че той наистина искаше да дойде при нас, макар че както знаете Арсенал имаше опция да си го върне. Те можеха да се намесят за неговото привличане, но по мое мнение Фабрегас не беше отворен за завръщане на "Емиратс". За мен бе лесно да го убедя да дойде при нас", добави той.

Челси засега свърши страхотна работа на трансферния прозорец, като освен, че взе Фабрегас, отборът успя да привлече в редиците си и дуото от Атлетико Мадрид Диего Коста и Фелипе Луис, а освен това си върна след наем Тибо Куртоа.

"Трябва да кажа, че моят клуб свърши страхотна работа не само заради покупките, които направихме, а защото привлякохме тези футболисти за почти рекордно кратък период от време. Трансферният прозорец затваря врати на 31-и август, но той приключи за нас на 19-и юли. Привлякохме трансферните си цели", каза още той.