Абу Диаби се надява да направи добра предсезонна подготовка, която да му помогне да остане здрав през новия сезон.

Халфът на Арсенал влезе като резерва през второто полувреме в контролата срещу Борехам, спечелена с 2:0 от "артилеристите".

Въпреки че в края на миналия сезон той влезе като резерва в последния мач от миналия сезон, той гледа на предсезонната подготовка като на ново начало.

"Беше добра възможност да се подготвим. Беше хубав мач срещу добър отбор, беше хубав ден, така че сме доволни. Наистина беше горещо, но времето е еднакво за всички", коментира Диаби след контролата срещу Борехам.

"Не бях играл от една година, така че беше хубаво да се върна отново в нормален мач. Надявам се да остане така. Коляното ми е перфектно, добре съм".

"Засега предсезонната подготовка е наистина добра. Все още имаме три седмици, така че се надявам да завърша поне 90 процента от нея и тя да е успешна за мен".

"Хубаво е, че сега ще пътуваме за Ню Йорк и ще играем срещу силен отбор и стар приятел. Много е вълнуващо да играем срещу Тиери Анри, защото винаги е добре да играещ срещу легенда".

Диаби коментира и селекцията в тима, която това лято започва да бъде правена по-рано от обикновено с привличането на Алексис Санчес и Матийо Дебюши.

"Арсенал е голям клуб, така че е нормално да привлича големи играчи. Всички сме щастливи да имаме Санчес и Дебюши и се надяваме те да направят отбора по-силен и да печелим".