Арсенал се е договорил с френския Ница за привличането на Давид Оспина, твърди френското радио РМС.

Новината след това бе разпространена от английските медии, според които "Артилеристите" ще платят за него 3.2 милиона лири.

25-годишният Оспина привлече вниманието на световното първенство в Бразилия, където се представи чудесно с националния отбор на Колумбия.

Още преди това пък той обяви, че няма да поднови договора си с Ница, който изтича в края на сезона. Така от френския клуб ще предпочетат да го продадат, вместо да го изпуснат без пари.

Арсенал има нужда от още един вратар, след като бе напуснат от Лукаш Фабиански. Самият Венгер заяви след първата контрола на тима в събота, че "със сигурност ще купи вратар". Според радио РМС Оспина ще замине за Лондон в понеделник, за да премине медицински прегледи.

Същевременно "Артилеристите" се интересуват и от полузащитника на Спортинг Уилям Карвальо. Той играе на поста дефанзивен халф, от какъвто точно имат нужда тимът на Арсен Венгер.

Основните цели на Венгер бяха Сами Кедира и Морган Шнайдерлин, но преговорите по тяхното привличане удариха на камък. Така алтернатива е младият Португалец.

От Спортинг обаче искат да получат оферта, близо до клаузата за освобождаване на Карвальо, която е 45 милиона евро. Малко вероятно е обаче Венгер да предложи толкова пари за играч, който нито е играл във Висшата Лига, нито се е доказал на европейска сцена.