Арсен Венгер заяви, че тримата германци в състава на Арсенал ще пропуснат първия мач от Висшата Лига.

Месут Йозил, Пер Мертезакер и Лукас Подолски бяха част от състава на Германия, който стана световен шампион на Мондиала в Бразилия.

Заради това обаче те няма да имат достатъчно време, за да се подготвят преди началото на сезона. Арсенал започва на 16 август срещу Кристъл Палас. Седмица по-рано пък е мачът Комюнити Шийлд срещу Манчестър Сити.

"Дадох им добра почивка, защото имам опит с играчи, които са били на финал на световно първенство. Имаш нужда от почивка", заяви Венгер на пресконференцията преди контролата срещу Ню Йорк Ред Булс.

"Дали ще са готови? Мертезакер със сигурност, защото той се подготвя индивидуално много добре. Но за първия мач... не мисля, че ще са готови за 16 август. Те се връщат на 11 август".

"Сезонът след световно първенство винаги е много труден и къс. Финалът на световното първенство беше на 13 юли, а началото на Висшата Лига е на 16 август".

"Задължени сме от ФИФА да дадем 4 седмици ваканция на играчите, така че не знам как всичко това може да работи. На мен ми изглежда невъзможно".

Същевременно Венгер задочно подкрепи Луис ван Гаал за това, че големите разстояния, които пътуват отборите на турнетата през лятото пречат на подготовката.

"Понякога тренировъчните лагери са решени от чисто комерсиални причини, за да се увеличи популярността на отбора".

"Ние бяхме в Азия, разбира се, където имаме много фенове. За първи път идваме в САЩ и съм много щастлив, защото Ню Йорк е град, който обичам".

"Но чисто от футболна гледна точка, най-доброто нещо е да не пътуваш толкова много, защото имаш по-малко време и умората след полетите не е идеална".