Арсенал официално привлече в редиците си бранителя на Саутхямптън Калъм Чембърс. 19-годишният футболист, който е сочен за един от най-големите таланти на Острова, подписа дългосрочен договор с отбора, но не се опоменава за колко точно време е той.

Младокът през миналата кампания изигра 22 мача за "Светците" и очевидно е успял да впечатли Арсен Венгер. Още не е ясно колко пари е струвал на лондончани младия бранител, но се спекулира за сума между 12 и 16 милиона паунда. Той може да играе както като десен бек, така и като крило.

"Много сме доволни, че Калъм се съгласи да премине в нашия отбор", коментира мениджърът на лондончани Арсен Венгер пред официалния сайт на отбора.

"Самият начин по който той се адаптира към Висшата лига през миналия сезон с екипа на Саутхямптън показва само, че това момче притежава големи качества".

"Той притежава много от нещата, които ние търсим в един млад играч и съм сигурен, че Калъм ще се справи добре в нашите редици", каза още французинът. 

Самият футболист също изрази задоволството си от трансфера.

"Щастлив съм, че подписах с Арсенал. Това е един отбор на който се възхищавам много заради стила му на игра. Освен това този тим е от най-добрите отбори в Европа от доста години. Очаквам с нетърпение да започна подготовка с тима за новия сезон и да се присъединя към новите си съотборници днес", каза младокът, който благодари на всички от бившия му клуб Саутхямптън.

Очаква се Чембърс да направи дебюта си за отбора по време на приятелския турнир "Емиратс" Къп, който ще се проведе на 2-и и 3-и август.