Ювентус също е кандидат за защитника на Олимпиакос и националния отбор на Гърция Костас Манолас и дори вече е отправил оферта за него.

От гръцкия тим обаче смятат да изчакат да видят дали някой друг отбор няма да предложи по-добра цена, преди да приемат предложението на "Бианконерите".

Интерес към Манолас има още от английския Арсенал, който търси заместник на напусналия в посока Барселона Томас Вермаелен.

"Бианконерите се интересуват от играча и направиха добра оферта", коментира съветникът на Олимпиакос Кристиан Карембьо пред вестник Тутоспорт.

"Те обаче не са единствените. В последните няколко дни дойдоха оферти и от Англия".

"Дали имам уговорена среща с Бепе Марота? Поддържаме контакт, ще видим какво ще стане след няколко дни".

"Цената е тази - не сме склонни да преговаряме за сума, по-малка от 10 милиона евро. Не сме си поставили краен срок. Ако получим подходяща оферта, ще го продадем. Ако не, ще го задържим".

"Не сме изненадани от интереса към него. Сигурни бяхме, че той ще се превърне в играч на международния пазар, дори още повече след страхотното световно първенство с Гърция".

"Той има голям потенциал, възможност за израстване. Той е бърз централен защитник, експлозивен, добър във въздуха. Той е Неста със скоростта на Панучи. Къде предпочита да играе? Юве е номер едно в предпочитанията му, но той има емоционална връзка с Олимпиакос".

"Той има договорка с президента и ще приеме отборът, който отговори на икономическите интереси на нашия клуб. Било това Ювентус или английски отбор".

Според информация в италианските медии Ювентус се опитва да намали цената, като предложи да включи в сделката някой играч.

"Не ни трябват. Отборът ни практически е завършен. Трябва ни само нападател. Търсим обаче опитен нападател заради Шампионската Лига. Така че Джовинко? Засега не".