Арсен Венгер е категоричен, че не съжалява за това, че не се възползва от опцията да върне обратно Сеск Фабрегас на "Емиратс Стейдиъм".

Бившият играч на Арсенал напусна Барселона през лятото и според всеобщото разбиране Арсенал имаше клауза при такава ситуация да има преимущество пред всеки останал отбор, за да го вземе обратно.

Венгер обаче отказа да се възползва от нея и така испанският национал премина в Челси. Още в първия си мач със синята фланелка той впечатли с играта си и имаше участие и при трите гола за победата с 3:1 над Бърнли.

След този мач мнозина специалисти поставиха под въпрос решението на Венгер. Самият французин обаче не съжалява за избора си.

"Гледах мача. Да, беше странно да го гледам с фланелка на Челси. Но трябва да приемем, че професионалните футболисти се местят от отбор в отбор", коментира Венгер на пресконференция преди кръга в събота.

"За мен беше трудно когато той напусна Арсенал. След това веднъж като напусна за друг клуб, приемаш идеята че той може да премине в още един клуб. Да беше странно да го гледам, но направи добър мач за Челси".

"Не изпитвам никакво съжаление, че не го взех обратно в Арсенал. Съжалявам само за това, че ни напусна".

Същевременно Венгер задочно потвърди причината да не привлече отново Фабрегас, тъй като има огромен избор от играчи в халфовата линия.

"Да, това е хубавото в живота. Когато някой напусне, друг поема нещата. Аарън Рамзи се разви. Той е различен стил от Фабрегас, но е играч с огромен потенциал".

"Смятам, че в бъдеще ще дойде още повече от Рамзи. Той е по-млад от Сеск и потенциалът е да получим още от Аарън".