Евертън - Арсенал, мач от 33-я кръг на английската Висша Лига. Стадион "Гудисън", начало 15.30 часа.

 

Групата на Арсенал:

Вратари: Шчесни, Фабиански,
Защитници: Саня, Гибс, Мертезакер, Монреал, Вермаелен, Дженкинсън, Бейерин
Полузащитници: Артета, Росицки, Рамзи, Касорла,  Фламини, Окслейд-Чембърлейн, Шелстрьом,
Нападатели: Жиру, Подолски, Саного
 
Контузени: Гнабри, Косиелни, Уилшър,  Уолкът, Йозил, Диаби
Извън групата: Бендтнер

 


ПРОГНОЗА:  Евертън посреща Арсенал в мач, който може практически да се превърне в плейоф в битката за 4-то място. В момента "Карамелите" изостават с 4 точки от заемащите тази позиция "Артилеристи", но имат мач по-малко и при победа днес ще вземат съдбата в собствените си ръце.

В тима на Роберто Мартинес цари оптимизъм, който е подхранван от добрата форма на отбора. Евертън спечели пет поредни мача през март. Представянето на отбора е много стабилно, като има само 5 загуби в първенството от началото на сезона. Като домакин пък Евертън е допуснал само една загуба.

Ситуацията в Арсенал е на другия полюс, тъй като тимът на Венгер има само 3 победи от последните си 10 мача в първенството.  Така не само загуби шансове за титлата, но и постави под съмнение мястото си в Топ 4.

Важно обаче е да се отчете, че в този период Арсенал имаше кошмарен календар с мачове срещу Ливърпул, Челси, Манчестър Сити, Тотнъм и Байерн. Въпреки влошената ситуация, настроението на "Артилеристите" също леко се подобри след добрата игра срещу Манчестър Сити, когато тимът тотално доминираше и можеше спокойно да стигне до победата.

В допълнение на това Арсен Венгер получи страхотна новина заради завръщането на Аарън Рамзи, който през есента бе основният играч на тима.

Освен това сега Арсенал се намира в свои води - битката за Топ 4 е нещо познато за играчите и не ги натоварва с напрежение, докато същевременно всички в отбора са пределно концентрирани.

На страната на лондончани е и статистиката. Те нямат загуба от Евертън в 14 поредни мача. Последните три мача между двата тима завършиха наравно, като и сега силите сякаш са изравнени. За Евертън обаче равенството до голяма степен ще бъде фатално и вероятно тимът ще бъде принуден да играе агресивно и рисковано, ако резултатът остане равен. Това ще даде възможност на Арсенал да използва откритите пространства и да се повтори развоя от мача с купата, когато паднаха няколко късни гола за изразителната победа с 4:1.


Резултат: 1:3