Победата на Милтън Кийн Донс с 4:0 над Манчестър Юнайтед изглежда като сценарий от най-смелите мечти на феновете на третодивизионния отбор.

Оказва се, че тази вечер всичко е било на страната на тима и дори шегите са се превръщали в реалност.

Уил Григ вкара два гола за домакините, а влезлият на негово място като резерва през второто полувреме Беник Афобе добави още два. При влизането на играещият под наем от Арсенал нападател мениджърът му Карл Робинсън на шега го "инструктирал" да вкара два гола.

21-годишният Афобе обаче явно не разбира от хумор и приел буквално задачата, след което надлежно я изпълнил.

"Когато влизах в игра, босът ми каза да вкарам два гола и това се случи, така че съм много щастлив", коментира Афобе след мача пред камерите на Скайспортс.

"Знаем, че Манчестър Юнайтед е голям клуб и има много футболисти. Така че знаехме, че който и да пуснат, ще е добра група играчи. Ние обаче направихме това, което трябва на тренировките вчера и в последните няколко седмици и сме щастливи от резултата".

Афобе е голям почитател на Робин ван Перси, тъй като холандецът му е оказал голяма помощ в Арсенал. Запитан от репортера каква мисли, че ще е реакцията на нападателя, Афобе отговори:

"Сигурен съм, че той ще е щастлив да вкарам, но няма да е щастлив за резултата на Манчестър Юнайтед, тъй като ще е искал те да продължат напред".

Другият герой в мача Уил Григ също изрази задоволството си да отбележи точно срещу "Червените дяволи".

"Много хора от семейството ми са фенове на Манчестър Юнайтед, така че беше брилянтен момент и мечтаех за това много пъти", заяви той отново пред Скайспортс.

"Първият гол дойде в добър момент и Рийвс се справи добре, а вторият очевидно ни даде допълнителна мотивация в удачно време".

"Много от медиите сега ще кажат, че Манчестър Юнайтед не бе много добър, но ние заслужаваме похвали. Доминирахме с топката и без нея и ние играчите знаем какво постигнахме".

Мениджърът Карл Робинсън пък призна, че е в шок от получилия се резултат.

"Очевидно не можех да си представя такъв резултат. Преди мача говорихме за качествата, които притежава Манчестър Юнайтед. Знаехме, че в първите 15 минути ще ни е трудно да смогнем на скоростта на мача. Изглеждахме напълно разпилени".

"Но играчите поеха отговорност и обърнаха нещата. Очевидно те сбъркаха за първия гол, но аз съм много доволен от пресата и това как затваряхме ъглите".

"Малко съм в шок, като излизахме и гледахме резултата на таблото. Абсурдно е, от такива неща са направени мечтите на тези играчи".

"Какво ми каза Луис ван Гаал накрая? Няма да ви кажа. Очевидно Манчестър Юнайтед има по-голяма риба за пържене, но за нас тази победа бе много важна".