Арсен Венгер е направил оферта на бившия нападател на Бирмингам Никола Жигич, твърди агентът на самия играч.

Мениджърът на Арсенал търси спешно заместник на получилия сериозна контузия Оливие Жиру. Предполага се, че той иска временен вариант до края на сезона, тъй като Жиру ще се завърне около нова година, а освен това се очаква младите Джоел Кемпбъл и Яя Саного да получат повече шансове за изява.

Въпреки това Венгер има нужда от поне още един нападател. 33-годишният Жигич е свободен агент, след като договорът му с Бирмингам изтече в края на миналия сезон. Той до голяма степен отговаря на характеристиките на Жиру, макар да има само 5 гола във Висшата Лига.

"Истина е. Венгер ми се обади във вторник следобед и ми каза, че иска да доведе Жигич в Арсенал", коментира Милан Калашан пред Толкспорт.

"Ясно е, че не може да се отхвърли подобна оферта. Но Жигич трябва да реши, той трябва да каже какво иска".

"Венгер беше ясен, той предлага договор до края на сезона с опция за още 12 месеца. Знам, че Арсенал бърза, но Никола има още оферти от Турция и Швейцария".

Жигич е познат на феновете на Арсенал с това, че през 2011-та година вкара един от двата гола за победата с 2:1 над "Артилеристите" на финала за Купата на Лигата.

Същевременно вестник Експрес твърди, че "Артилеристите" ще направят мегаоферта за нападателя на ПСЖ Единсон Кавани.

Спекулациите са, че самият Кавани не е доволен от престоя си при парижани и иска да потърси нова стъпка в кариерата си. Те от своя страна биха приели подобна внушителна оферта за уругваеца, преди цената му да падне още повече, ако той остане още един сезон в тима.

Това от своя страна ще им помогне да балансират счетоводството си, което е под строго наблюдение от УЕФА заради финансовия феърплей.