Контузията на Оливие Жиру се оказа дори по-лоша от първоначалните опасения и той ще бъде извън игра до края на годината, пише приближеният на Арсенал журналист на вестник Мирър Джон Крос.

Нападателят на "Артилеристите" пострада в последните мигове на мача срещу Евертън през уикенда, в който вкара изравнителния гол в 90-та минута.

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви по-рано през деня, че очаква резултатите от медицинските прегледи при специалист на Жиру.

Преди това спекулациите на английските медии бяха, че французинът може да отсъства до три месеца. Оказва се обаче, че ситуацията е още по-сериозна, тъй като диагнозата е счупване в глезена.

При това положение Жиру ще има нужда от три месеца лечение и отделно рехабилитация. Така той няма да може да се завърне в игра преди 2015 година.

Това означава, че Венгер със сигурност ще трябва да вземе един чист нападател до края на трансферния прозорец. Според вестник Мирър Арсенал вече е направил запитване за Дани Уелбек. Манчестър Юнайтед иска 16 милиона за нападателя и парите не са проблем за Арсенал, но "Червените дяволи" не искат да продават на директен конкурент.

Друг вариант е Лоик Реми, който бе спряган с трансфер на "Емиратс" по-рано през лятото, а след това трансферът му в Ливърпул се провали заради предполагаеми провалени медицински прегледи.

Говори се още и за интерес към Алезио Черчи от Торино. Изданието завършва с това, че Единсон Кавани не се продава, а Радамел Фалкао се предлага под наем за една година, но за внушителната такса от 20 милиона лири.

Същевременно още преди новината за счупването на Жиру Венгер обяви, че Лукас Подолски няма да бъде продаван. При стеклите се след това обстоятелства пък е още по-сигурно, че той ще задържи германския нападател.