Рома е на път да изпревари Арсенал за втора трансферна цел в рамките на една седмица.

Според френския вестник Екип римските "Вълци" са се договорили с ПСЖ за трансфера на халфа Адриен Рабио. Рома ще плати за 19-годишния талант около 12 милиона лири.

В началото на седмицата Рома купи за около 13 милиона евро защитника на Олимпиакос Костас Манолас, от когото се интересуваше и Арсенал.

Сега италианците са по петите на нова трансферна цел на Венгер. На днешната си пресконференция французинът практически потвърди, че има интерес към Рабио.

На въпрос от журналист на днешната пресконференция, да отговори за едно единствено име - Адриен Рабио, Венгер отвърна:

"Давам един единствен отговор - няма да ви кажа".

Същевременно обаче французинът отново бе категоричен, че въпреки контузията на Оливие Жиру той не е притиснат да купи нападател на всяка цена.

"Не съм си променял мнението, че трябва да купя нападател. Вие решихте, че трябва да купя нападател, аз не съм решил непременно такова нещо".

"Имаме невероятен списък с нападатели в момента. Имаме Саного, имаме разбира се Санчес, Уолкът, Подолски. Все още имаме Жиру, който ще се върне през сезона. Кемпбъл може да играе като централен нападател. Успехът през сезона не зависи от това дали ще купиш един човек или не".

"Трудно е да се влиза в детайли. Вярвам, че веднъж се започнат преговорите, те трябва да са възможно най-секретни".
 
"Аз ще съм активно въвлечен до последната минута на последния ден от трансферния прозорец. По-трудно е да се купуват топ играчи, защото много клубове са на пазара. Всеки познава другия. Последните няколко дни са като игри на покер. Има много лъжи. Всеки се интересува от един и същи играч, дори и всъщност само един отбор да иска този играч".

"Това, че имаме опит в последните дни от трансферните прозорци помага. Може да разбереш кога някой блъфира".