Арсенал не успя да победи новака във Висшата Лига Лестър и завърши само наравно 1:1 в гостуването на "Кинг Пауър Стейдъм" в мач от 3-я кръг на първенството.

Новата звезда на "Артилеристите" откри резултата в средата на първото полувреме, но домакините изравниха почти веднага след това с гол на аржентинеца Улоа.

До края на мача Арсенал имаше преимущество и атакуваше доста по-често, но липсваше прецизност в последната фаза и така и не се стигна до чисти положения.

"Лисиците" дори имаха възможност да стигнат до победа, но Улоа и резервата Джейми Варди в края направиха сериозни пропуски.

Допълнителен удар за тима на Арсен Венгер пък бе контузията в главата на Лоран Косиелни, който трябваше да бъде заменен принудително през първото полувреме.


Мачът започна равностойно и сравнително спокойно. В първите минути Санти Касорла нанесе точен, но слаб удар, а изстрел на Рамзи рикошира в защитник, но топката мина покрай вратата. В 10-та минута Лоран Косиелни пострада след тежък удар глава в глава с Шлуп. Французинът остана да лежи на терена дълго време и играта бе спряна за повече от 4 минути. Накрая Косиелни се изправи и се прибра в съблекалните, за да получи допълнителна лекарска помощ.

Докато бе с човек повече Лестър организира нелоша атака, при която Риад Марес нанесе силен удар по земя от границата на наказателното поле, но топката мина на половин метър покрай гредата.

След  още три минути Косиелни се завърна в игра, а в 19-та минута Арсенал откри резултата. Саного получи параболично подаване зад защитата в наказателното поле, като точно Марес покри засадата. Нападателят не успя да нанесе плътен удар, като не уцели добре топката, но тя рикошира във вратаря и стигна до Алексис, който отблизо забоде мощно в мрежата.

В 22-та минута обаче Лестър изравни. Шлуп получи извеждащ пас по крилото и надбяга Фламини. От аутлинията той центрира пред вратата и там Улоа надскочи Косиелни и с глава забоде неспасяемо в мрежата.

При тази ситуация френският защитник изобщо не се опита да се пребори за топката и стана ясно, че не може да продължи игра. На негово място влезе Калъм Чембърс и точно той трябваше да се намесва решително пред наказателното поле срещу Улоа, който вече бе преодолял Мертезакер.

В 30-та минута след центриране от корнер Мертезакер се пребори на първата греда и поднесе топката назад пред вратата, където Саного нанесе изстрел от непосредствена близост, но топката рикошира в защитник пред вратата.  След втори корнер се получи разиграване и Арсенал поиска дузпа за игра с ръка на защитник след изстрел на Мертезакер, но съдията не видя такова нещо.

След трети корнер топката бе изчистена към Йозил и той отправи удар от 12-13 метра, но прекалено леко и не затрудни вратаря. В 33-та минута германецът спечели пряк свободен удар на отлична позиция пред наказателното поле, но стреля в стената. При продължението на акцията Калъм Чембърс нанесе силен удар, но прати топката в тялото на защитник.

В даденото от съдията 4-минутно продължение се стигна до напрежение пред вратата на Арсенал след като Чембърс за малко да загуби топката от Нюджент, но все пак показа хладнокръвие и техника, за да се освободи. В 48-та минута пък Марес нанесе плътен удар, който подпали ръцете на Шчесни, но вратарят все пак спаси. В последните секунди пък Рамзи стреля силно извън наказателното поле, но покрай вратата.

Второто полувреме започна с по-активна игра на Арсенал и на два пъти Саного създаде напрежение в наказателното поле. В 49-та минута Санти Касорла поиска дузпа, след като бе бутнат отзад в наказателното поле, но съдията замълча. В следващата атака Алексис поднесе към Касорла на скорост и той стреля от десетина метра, но от диагонална позиция не намери очертанията на вратата.
 
В 53-та минута Лестър имаше невероятно положение за гол. При контраатака Улоа получи извеждащ пас покрай закъснелия Чембърс, а след това с елегантен финт се освободи от шпагата му. Така нападателят се оказа абсолютно сам срещу вратаря, но от чиста позиция стреля неточно покрай вратата.

Две минути по-късно пък Арсенал направи сериозен пропуск. Касорла даде технично копващо подаване зад защитата за Рамзи, който не бе в засада. Уелсецът можеше да свали топката встрани за непокрития Саного, но опита директно да стреля с глава и прекалено лекият му удар не затрудни вратаря.

Последва чудесна скоростна атака на Арсенал и Начо Монреал проби отляво и изведе Саного на чиста стрелкова позиция в наказателното поле, но французинът стреля в тялото на Шмайхел.

Арсенал натискаше, но при една ситуация Алексис загуби топката и това даде начало на контраатака за домакините. Накрая Нюджънт получи непокрит в наказателното поле, но стреля в последния останал пред него Дебюши.

След една бърза атака по крилото Йозил финтира съперник и поднесе към точката на дузпата за Саного, но той по неориентиран начин вместо да стреля пропусна топката между краката си без да има съотборник зад себе си. При друга атака Алексис овладя на гърди пред защитник в наказателното поле и от аутлинията поднесе назад към Саного, но неговият удар бе блокиран от защитник.

В 77-та минута Арсен Венгер извърши двойна смяна, пускайки в игра Алекс Окслейд-Чембърлейн и Лукас Подолски на мястото на уморения Касорла и много неубедителния Саного.

Арсенал се опитваше да натиска, но в 83-та минута за малко да получи гол. След центриране от корнер пред вратата на Лестър се зароди контраатака и влезлият като резерва Джейми Варди бе изведен на чиста позиция, но Шчесни спаси диагоналния му удар.


Лестър - Арсенал 1:1

0:1 Алексис 19
1:1 Улоа 22


Лестър: Шмайхел, Де Лает, Морган, Мур, Кончески, Хамънд, Кинг, Шлуп (70 Варди), Марес (64 Олбрайтън), Нюджънт, Улоа (76 Дринкуотър)

Арсенал: Шчесни, Дебюши, Косиелни (28 Чембърс), Мертезакер, Монреал, Фламини, Рамзи, Касорла (77 Окслейд-Чембърлейн), Йозил, Алексис, Саного (77 Подолски)