Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис Ван Гаал заяви, че Дани Уелбек не отговаря на стандартите на клуба и затова е бил пуснат.

23-годишният нападател бе продаден на Арсенал за 16 милиона лири и почти всички бивши легенди на Юнайтед останаха разочаровани от напускането му.

Холандският специалист обаче обясни, че Уелбек просто не е използвал шансовете си и след него други таланти ще получат възможност за изява.

"Освободихме 14 играчи, а купихме само 6. Така че повече от 8 позиции са свободни и те са свободни за младите.  Аз вече използвах много млади играчи - както в предсезонната подготовка, също така и през самия сезон", коментира Ван Гаал на пресконференцията при представянето на Фалкао и Дейли Блинд.

"Винаги съм склонен да давам шансове на младите играчи, но те трябва да ги използват. Не мога да го направя вместо тях, те трябва сами да го направят. Нашата политика е такава, така че възможността е налице. Всички млади играчи, трябва да го знаят. И вярвам, че Манчестър Юнайтед се обърна към мен поради тази причина".

"Дал съм шанс на всички играчи да ме убедят в качествата си. И когато ме питате за Дани Уелбек, той е тук от 9-годишна възраст. И след периода под наем в Съндърланд, той игра 3 сезона в Манчестър Юнайтед. Но той няма статистиките на Ван Перси или на Руни, а това е стандарта. Затова го пуснахме. Защото добре - Фалкао, но също и младите, които трябва да се интегрират".

"Говорихме с Дани Уелбек и също с Чичарито още преди да вземем Фалкао. Трябва да сме честни в това отношение. В тази позиция имаме много млади играчи, които могат да паснат. Те трябва да получат шанса да играят футбол, трябва да ги вкарам в състава".

"Ако не пускаш играчи да отиват в други отбори, никога няма да можеш да дадеш шанс на младите играчи. Заради тази политика трябва да даваме шанс на младите. Въпросът е дали те ще използват шанса. Разбира се, по-рисковано е, но Юнайтед винаги е развивал собствени играчи".