Матийо Дебюши ще бъде извън игра около три месеца след контузията, която получи в мача с Манчестър Сити, пише вестник Мирър.

Десният защитник на Арсенал пострада към края на мача, след като изкълчи сериозно глезена си. Той трябваше да бъде изнесен на носилка, като очевидно изпитваше сериозна болка и почти бе в сълзи.

На пресконференцията след мача Арсен Венгер заяви, че не знае колко време ще отсъства Дебюши, но контузията е лоша. Пълна яснота се очаква да има по-късно днес.

Вестник Мирър, който е приближен до "Артилеристите", обаче пише, че прогнозите са лоши и вероятно французинът ще липсва дълго време.

При това положение като десен бек ще бъде използван Калъм Чембърс, който първоначално бе привлечен именно с тази идея. Така обаче няма да има алтернатива в центъра на защитата, ако Косиелни или Мертезакер не са на разположение.

Така вариантите пред Арсен Венгер са да привлече на пожар защитник, който е свободен агент или да вземе от втория тим Ектор Бейерин.

Конкретно за мача срещу Борусия Дортмунд от Шампионската Лига обаче плановете не се променят, тъй като Дебюши и без това бе наказан.