Арсен Венгер обмисля да привлече Джоузеф Йобо или Диего Лугано, за да облекчи кризата в защита в Арсенал.

"Артилеристите" така и не привлякоха заместник на напусналия през лятото Томас Вермаелен, като идеята на Венгер бе в случай на нужда в центъра на защитата да играят Калъм Чембърс или дори Начо Монреал.

Тежката контузия на Матийо Дебюши обаче ще ангажира Чембърс на оригиналната му позиция като централен защитник. Така всяка следваща контузия или наказание може да бъдат сериозен проблем за Арсенал.

При тази ситуация срещу Борусия Дортмунд се наложи официален дебют за тима да направи играчът от школата Ектор Бейерин. Видя се обаче, че той все още не е готов за най-тежките мачове.

Преди мача с германския отбор Венгер заяви, че няма криза в защита и може да разчита на младите играчи. Според вестник Мирър обаче той е променил мнението си и е решил да подсили състава.

В момента единствената възможност е свободни агенти, а Йобо и Лугано са такива. В техен плюс е, че имат опит в английската Висша Лига. 34-годишният Йобо игра под наем в Норич през втората половина на миналия сезон, а 33-годишният Лугано бе в УБА през миналия сезон.

Същевременно вестник Дейли Мейл твърди, че през зимата Венгер ще опита да привлече Виктор Уаняма от Саутхямптън. Постът на дефанзивен халф бе един от приоритетите през лятото, но така и не бе купен такъв футболист. В последните мачове на отбора обаче се видя, че Микел Артета продължава да издиша в тази роля и подсилването е изключително важно.

Смята се, че самият Уаняма е съгласен да дойде на "Емиратс", а предполагаемата му цена е около 15 милиона лири. Подобен трансфер обаче би бил изненадващ предвид предстоящия турнир за купата на Африка, където Уаняма ще бъде с отбора на Кения.

Според Експрес пък Венгер може да се изкуши да върне пореден бивш футболист на Арсенал. Това е Ласана Диара, който има проблеми с Локомотив Москва. 29-годишният играч има договор с руския клуб до 2017-та година, но не е регистриран в руското първенство заради споровете си с ръководството на клуба.

Ако успее да разтрогне договора си, той ще се превърне в свободен агент. Самият Диара обаче предпочита да се върне при бившия си мениджър Хари Реднап, който сега е начело в КПР.