Астън Вила - Арсенал, мач от 21-я кръг на английската Висша Лига. Стадион "Вила Парк", начало 21.45 часа.

 

Групата на Арсенал:

Вратари: Шчесни, Фабиански,
Защитници: Монреал, Саня, Дженкинсън, Мертезакер, Косиелни
Полузащитници: Фламини, Йозил, Уилшър, Касорла, Артета, Росицки, Окслейд-Чембърлейн,
Нападатели: Жиру, Подолски, Гнабри

Контузени: Уолкът, Бендтнер, Диаби, Саного, Мияичи
Под съмнение: Вермаелен, Рамзи, Гибс

 

ПРОГНОЗА: Арсенал гостува на Астън Вила в последния мач от кръга в английската Висша Лига. "Артилеристите" ще са особено мотивирани да гонят победата поради две причини.

Първата разбира се е, за да си върнат лидерската позиция начело в класирането. През уикенда всички основни съперници спечелиха мачовете си и сега Арсенал няма право на грешка.

Втората причина е, че тимът на Арсен Венгер иска окончателно да се реваншира за поражението в първия кръг от шампионата. Тогава домакинската загуба с 1:3 от Астън Вила бе голям шок за отбора и създаде голямо напрежение. След това Арсенал обърна нещата и прави страхотен сезон. Всички вече са забравили за онзи провал, но сега феновете очакват окончателно да бъде заличен спомена от загубата.

А за това има всички предпоставки. Астън Вила се намира в много лоша форма. В началото на годината бирмингамци измъкнаха трудна победа срещу опашкаря Съндърланд, но преди това бяха в серия от пет мача без победа.

Домакинската форма на тима на Пол Ламберт пък е особено слаба. В последните си 46 мача на Вила Парк са допуснати цели 24 загуби. През този сезон тимът има спечелени едва 8 точки от 10 мача, което е антирекорд в клубната история.

Головата мощ също е отчайваща, с едва седем гола в тези 10 мача. В 5 от последните 7 домакински мача Астън Вила не е вкарвал гол. За това допринася и сушата на Кристиан Бентеке, който няма гол вече 13 часа и 29 минути.

Арсенал от своя страна се представя изключително силно като гост и има най-много точки през календарната 2013-та година - цели 41.

Статистиката от директните мачове също е изцяло в полза на Арсенал, който има едва 3 загуби в последните 30 мача срещу Вила. На "Вила Парк" пък Арсенал няма загуба в 14 поредни мача, от които 7 победи и 7 равенства.

Арсен Венгер пък бе окуражен от добрата новина за завръщането на Оливие Жиру и Месут Йозил. Алекс Окслейд-Чембърлейн също е напълно здрав, макар да му липсва игрови ритъм. Лукаш Подолски обаче набира инерция, както и младокът Серж Гнабри. Така липсата на Тио Уолкът не би трябвало да се отрази по никакъв начин.


Резултат: 0:2