Месут Йозил и Дани Уелбек отговориха по възможно най-добрия начин на критиците си и се превърнаха в герои за победата на Арсенал с 3:0 като гост на Астън Вила в мач от 5-я кръг на английската Висша Лига.

Двамата си размениха по една асистенция и вкараха първия и втория гол в средата на първото полувреме. Между двете попадения имаше точно 79 секунди.

Третият гол също не се забави и падна 3 минути след първия - Киерън Гибс центрира и Али Сисоко засече топката в собствената си мрежа.

До края на мача Арсенал запази пълен контрол върху мача и не даде никакви шансове на Вила да се върне в мача.

Така "Артилеристите" нанесоха първа загуба от началото на сезона на Астън Вила. Това бе първа чиста мрежа от страна на Арсенал, докато Вила допусна три гола, след като в предишните си 4 мача имаше само един.


 

Първият удар към една от двете врати бе дело на Дани Уелбек, който пробва от 25 метра техничен фалцов удар към горния далечен ъгъл, но прати топката на метър над гредата.

След центриране от корнер пред вратата на Арсенал Алън Хътън засече с глава, но над напречната греда. След корнер за Арсенал пък топката дойде към Уелбек, който пробва акробатичен удар, но прати топката в тялото на защитник. След нов корнер пък кълбото стигна до Аарън Рамзи пред наказателното поле и той нанесе топовен удар, но покрай гредата.

В средата на полувремето домакините бяха много близо до гол. След центриране от фаул Кирън Кларк засече от непосредствена близост с глава, но Шчесни бе застанал на правилното място и направи решително спасяване.

В 32-та минута Арсенал откри резултата след страхотна асистенция и чудесен завършващ удар на Дани Уелбек и Месут Йозил. Двамата обаче бяха в разменени роли и нападателят изведе в коридор германеца, който сам срещу вратаря хладнокръвно го преодоля.

Само 90 секунди по-късно "Артилеристите" нанесоха светкавичен втори удар. Уелбек, Йозил и Рамзи разиграха с едно докосване и германецът бе изведен по крилото, центрира пред вратата и там Уелбек засече остро в мрежата.

Объркването в редиците на Вила бе тотално и в 35-та минута се стигна до трети гол. Киерън Гибс центрира прострелно към Окслейд-Чембърлейн на втората греда и в опита си да пресече топката Сисоко заби в собствената си мрежа.

Арсенал не спираше с атаките си и Рамзи обърна хитро към Йозил в наказателното поле, но неговият удар от полуволе се оказа неточен. В самия край на полувремето след бърза атака на гостите Рамзи нанесе опасен удар на сантиметри от гредата.

И след почивката гостите доминираха, макар да не натискаха толкова остро. В 50-та минута Рамзи бе на път да излезе сам срещу вратаря, но не си поведе добре топката. Малко по-късно Уелбек пробва диагонален удар, но прати кълбото в ръцете на вратаря.

Вила имаше рядък шанс след центриране от корнер, при което топката попадна в непокрития Кларк на втората греда, но Окслейд-Чембърлейн се хвърли на пътя на топката и блокира удара пред вратата.

Арсенал продължи да напада и Окслейд-Чембърлейн и Йозил се отличиха с пробиви в наказателното поле, но и двамата не успяха да поднесат встрани за съотборник.

До края на мача лондончани имаха пълен контрол, като за второто полувреме владеенето на топката от тяхна страна достигна впечатляващите 80 процента.


Астън Вила - Арсенал 0:3

0:1 Йозил 32
0:2 Уелбек 33
0:3 Сисоко а.г. 35

Астън Вила: Гузан, Хътън, Кларк, Сендерос, Сисоко, Клевърли, Санчес, Делф, Ричардсън (76Бакуна), Вайман (46 Грелиш), Агбонлахор

Арсенал: Шчесни, Чембърс, Косиелни, Мертезакер, Гибс, Артета, Рамзи (77 Уилшър), Йозил, Касорла, Окслейд-Чембърлейн (78 Росицки), Уелбек (78Подолски)