Най-лошите опасения на Арсенал се сбъднаха и Матийо Дебюши ще бъде извън игра за три месеца.

Това стана след като се наложи защитникът на "Артилеристите" да претърпи операция на на глезена. Той получи контузията при равенството 2:2 срещу Манчестър Сити.

Първоначалните надежди бяха, че френският национал няма много сериозни увреждания на връзките в глезена и ще бъде извън игра само 6 седмици. Оказа се обаче, че той не може да се размине с операцията.

"Той претърпя операция и ще бъде извън игра за три месеца. Разумният период е три месеца", коментира Венгер пред официалния сайт на Арсенал.

"Всичко мина добре. Може да бъде седмица или две по-рано или по-късно. Но ще бъде около три месеца".

"Разбира се, това е удар. Колко голям удар е ще се разбере впоследствие, защото трябва да разберем колко добре ще бъде заместен. Купихме Калъм Чембърс по тази причина".

Ситуацията в Арсенал обаче става много сериозна, тъй като и Начо Монреал е контузен и ще бъде извън игра за следващите 4 мача на тима. Така може да се наложи освен Ектор Бейерин, да бъдат повикани и други играчи от школата.

"Начо Монреал не е далеч от завръщане, но не е готов. Ситуацията му е същата като на Яя Саного - ще се завърне след паузата за мачовете на националните отбори".

"Тио Уолкът се справя много добре, Гнабри също е много добре. Те трябва да са на разположение за пълноценни тренировки след паузата".

При всички положения в утрешния мач за Купата на Лигата срещу Саутхямптън ще играят много от младите играчи. Венгер коментира очакваните имена.

"Може да видите Ектор Бейерин, Франсис Коклен и Исак Хейдън. В състава са още Чуба Акпом и Семи Аджаи. Това са играчите, които са най-близо до игра".

"Хейдън е играч, който печели топката. Той е добър централен защитник и добър централен халф. Технически той още работи върху играта си, но сега е готов за това ниво".