Страхотното представяне на Саутхямптън от началото на сезона скоро може да създаде проблеми със съпругата му на мениджъра Роналд Куман.

Холандецът дойде начело на тима след края на миналата кампания и през лятото трябваше да види как отборът му е напуснат от почти всички звезди.

Всички предричаха разпадане на тима, но противно на очакванията под ръководството на Куман "Светците" се представят отлично. Те се намират на второ място в класирането във Висшата Лига след 5 изиграни кръга, а през седмицата елиминираха Арсенал от турнира за купата на Лигата след впечатляваща победа с 2:1 насред "Емиратс Стейдиъм".

Играчите на тима толкова се въодушевили от победите, че поискали да тренират и в почивния си ден.

"Футболистите показаха страхотна амбиция, защото бяхме планирали сряда да е почивен ден", коментира Куман, цитиран от вестник Мирър.

"Хосе Фонте обаче дойде при мен и каза "Шефе, искаме да дойдем да тренираме". Аз му казах "Починете си, планирал съм много неща с жена ми".

"Но променихме плановете и проведохме възстановителна тренировка. Никога досега не ми се е случвало такова нещо и това значи много за мен. Казах им, че ако победят КПР през уикенда, могат през следващата седмица да си вземат два почивни дни".

Същевременно обаче Куман остава реалист и отхвърли предположенията, че тимът му може да се бори за влизане в Шампионската Лига.

"Не е реалистично, защото изиграхме само пет мача от сезон с 38 мача и знаем, че ще е труден сезон. След победа над Арсенал очакванията са много по-високи, отколкото преди това. Но това ще направи нещата по-трудни за нас".