Арсенал не можа да победи Тотнъм в лондонското дерби от 6-я кръг на Висшата Лига и завърши само наравно 1:1  на своя "Емиратс".

Насер Чадли откри резултата в началото на второто полувреме след грешка на Матийо Фламини. Алекс Окслейд-Чембърлейн пък изравни за Арсенал четвърт час преди края.

Освен пропуснатата победа, "Артилеристите" получиха допълнителен удар тъй като поредни двама играчи се контузиха. Микел Артета получи контузия в прасеца, а Аарън Рамзи в задната част на бедрото, като и двамата трябваше да бъдат заменени принудително.

Все пак тимът на Арсен Венгер продължава да няма загуба от началото на сезона и е на 4-то място с 10 точки. Тотнъм пък е осми с осем точки, докато лидерът Челси има 16 точки.



Арсенал имаше чудесна възможност още в 5-та минута, когато Дани Уелбек отне топката от съперник в центъра на терена и даде начало на контраатака. Уилшър и Рамзи бяха срещу само един защитник, но англичанинът изведе съотборника си прекалено встрани и ударът му от ъгъл не затрудни Лорис. Тотнъм също имаше опасна контраатака в 11-та минута, но Ламела даде много лошо подаване и не намери Адебайор.

Дани Уелбек продължи да играе много нахъсано и започна опасна акция, но накрая се полакоми да стреля и последния в защита Кабул го спря. Гостите пък опропастиха нова контра с добър потенциал, при която Ериксен даде несериозен пас с пета. При поредна атака за Арсенал Уелбек си намери пролука за удар, но Лорис спаси. След това пък нападателят поднесе пред наказателното поле за Уилшър и той стреля много силно, но право в ръцете на вратаря.

Тотнъм се бе прибрал плътно в своята половина, но имаше поредна добра контра чрез Чадли, който изведе Мейсън с пространство пред него. Той навлезе в отляво в наказателното поле, но след това бе изключително неточен в опита си да поднесе за Адебайор пред вратата.

Арсенал получи много неприятен удар, тъй като  Микел Артета получи контузия в прасеца и бе заменен от Матийо Фламини.

След това пък Джак Уилшър опита да преодолее двама играчи на Тотнъм в наказателното поле и бе ритнат в глезена от Роуз, след което стъпи накриво и го изкълчи. Това определено трябваше да е дузпа, но съдията не видя ритника от страна на Роуз. Все пак добрата новина за "Артилеристите" бе, че Уилшър се завърна в игра без да има контузия.

Тотнъм се активизира и започна по-често да атакува. Ламела изведе Адебайор на добра стрелкова позиция в наказателното поле, но той не можа да контролира добре топката, а след това Косиелни го неутрализира.

След центриране от корнер пък Ян Вертонген притисна Пер Мертезакер, който засече към собствената си врата, но Шчесни спаси.

Арсенал организира добра атака чрез Рамзи, който накрая поднесе пред наказателното поле за Окслейд-Чембърлейн и той нанесе отсечен удар по земя, но Лорис се хвърли и изби до страничната греда.

Тотнъм имаше нова добра възможност, след като Чадли получи извеждащ пас отляво в наказателното поле, но нанесе кошмарен удар, който дори не накара Шчесни да се размърда.

В самия край на полувремето Арсенал получи втора контузия. Рамзи разтегна мускул в задната част на бедрото и бе заменен принудително от Санти Касорла.

В даденото от съдията допълнително време Адебайор нанесе опасен удар от трудна позиция и принуди Шчесни да се хвърля, за да избие покрай гредата.

Второто полувреме започна с превъзходство на Арсенал. В 48-та минута Уилшър изведе Йозил в наказателното поле и той нанесе остър удар от десетина метра, но Лорис направи решително спасяване.

В 55-та минута Кристиан Ериксен стреля добре от фаул, но разстоянието бе прекалено далечно и Шчесни спаси.

Само минута по-късно грешка на Фламини доведе до гол за Тотнъм. Французинът загуби топката пред наказателното си поле от Ериксен. Ламела изведе Чадли на стрелкова позиция в наказателното поле и той с удар отблизо преодоля Шчесни.

Арсенал можеше да отвърне много бързо след като Мертезакер засече остро с глава центриране от фаул, но Лорис направи страхотно спасяване на голлинията, топката се търколи по нея и след това вратарят успя да избие в безопасност.

Статистиката за второто полувреме показваше 80 процента владеене на топката за Арсенал. При една от редките ситуации, в които защитата на Тотнъм бе разредена Йозил изведе Алексис в наказателното поле, но той пропусна възможността за удар. След подаване пред наказателното поле Калъм Чембърс нанесе страховит удар от границата на наказателното поле, но топката профуча над напречната греда.

Натискът на Арсенал обаче доведе до изравнителен гол в 74-та минута. Алексис поднесе назад в наказателното поле за Касорла, който от отлична позиция нанесе слаб удар. Топката се насочи към Уелбек , който не можа да направи добавка пред вратата, но накрая кълбото стигна до Окслейд-Чембърлейн и той от непосредствена близост опъна мрежата.

В следващите минути "Артилеристите" наложиха натиск, но така и не стигнаха до следваща чиста голова възможност. Тотнъм пък накъса играта с множество паузи и в крайна сметка успя да стигне до равенството.

 

Арсенал - Тотнъм 1:1

0:1 Чадли 56
1:1 Окслейд-Чембърлейн 74

Арсенал: Шчесни, Гибс, Мертезакер, Косиелни, Чембърс, Артета (28 Фламини), Уилшър (62 Алексис), Рамзи (45 Касорла), Йозил, Окслейд-Чембърлейн, Уелбек

Тотнъм: Лорис, Вертонген, Ноутън, Кабул, Роуз (83 Дайър), Капу, Ламела, Чадли (80 Бенталеб), Ериксен (62 Ленън), Мейсън, Адебайор