Списъкът с контузени играчи на Арсенал продължава да се увеличава, като сега в него влезе и полузащитникът Томаш Росицки. Така той се присъедини към Месут Йозил и Лоран Косиелни, които също напуснаха рано лагерите на националните си отбори. 

Той не игра в двубоя на Чехия срещу Казахстан в понеделник, след като срещу Турция получи проблем в прасеца. 

„Не можех да направя никакво рязко движение, за спринт и дума не може да става. Ако бях опитал да играя в по-бавно нямаше да бъде полезен по никакъв начин на отбора. Сега ще се прибера в Лондон и ще видим какво е положението. Лекарите смятат, че става дума за някакъв отток между мускулите” обясни Росицки пред медиите в родината си. 

Той има само един мач като титуляр и 5 пъти влиза от пейката досега през кампанията, като се очаква тепърва да се изясни колко време точно няма да играе. Така или иначе присъствието му за сблъсъка с Хъл в събота. 

За двубоя обаче на линия ще бъде Дани Уелбек, въпреки че излезе рано от мача срещу Естония. Проблемът не е сериозен, така че той ще може да вземе участие в сблъсъка, а и Косиелни вероятно ще успее да преодолее възпаление на ахилеса и да вземе участие.