Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер отново обяви, че не е допусната грешка с Месут Йозил, който се оказа контузен в мача с Челси и сега няма да играе доста време. 

Травмата бе открита на лагера на националния отбор на Германия като първоначално бе обявено, че Йозил няма да играе 3 месеца, но сега периодът вероятно ще бъде по-малък. 

„На почивката на мача с Челси той и физиотерапевта казаха, че има лека болка в коляното, но не е нещо особено притеснително. Казах му, че ако усеща някакъв проблем мога да го извадя веднага. Той обаче през целия двубой не каза нищо и аз го оставих на терена, защото имахме нужда да вкараме гол, а той бе човек, който е способен да достави решителния пас” заяви Венгер. 

„След мача замина за Германия, като в понеделник и вторник бе в почивка и трябваше да тренира в сряда. Оказа се обаче, че това не може да стане и направените тестове показват, че става въпрос за сериозна травма. Бих казал, че позитивното е, че той ще може да се почине както трябва. Бих казал, че няма да играе поне 6 седмици” добави той, което предполага завръщане евентуално през декември, а не както се смяташе през януари. 

Венгер разкри още, че Лоран Косиелни пропуска мача с Хъл в събота, а Тио Уолкът ще играе за младежите в петък. Микел Артета също би могъл да се завърне през уикенда, а Аарън Рамзи се очаква да бъде готов за сблъсъка с Андерлехт от Шампионската лига другата седмица.