Арсенал проявява много сериозен интерес към централния защитник на Селтик Върджил ван Дайк, твърди английското издание "Телеграф".

Мениджърът на "Артилеристите" Арсен Венгер ще се опита да укрепи отбранителния си вал през януари, като вчера се говореше, че той ще се пробва и за Матс Хумелс от Борусия Дортмунд.

Изглежда обаче 23-годишният защитник на "Детелините" може би се явява резервен вариант пред французина, тъй като задачата да привлече един от най-добрите бранители в Германия може да бъде доста трудна.

Всъщност бюджетът за трансфери през зимата ще бъде доста малък - 20 милиона паунда, а холандецът едва ли ще излезе толкова скъпо на отбора. Говори се, че лондончани ще предложат 7 милиона в паунди за него.

Според последни информации лондончани са се опитали да привлекат бившия младежки национал на Холандия в края на летния трансферен прозорец, а сега обмислят да отправят оферта за него и през зимата.

Контузиите на Матийо Дебюши и Лоран Косиелни, както и наказанието на Калъм Чембърс, ще принудят отборът да играе с Начо Монреал в центъра на отбраната срещу Хъл Сити.

Ван Дайк играе в Селтик от миналата година и до момента е записал за отбора 42 мача и 5 гола, а преди това е защитавал цветовете на Гронинген, на чийто отбор е юноша.