Суонзи - Арсенал, двубой от 21-ия кръг на Висшата лига, стадион "Либърти", 18:00 часа българсо време.

Предстои ни да наблюдаваме един изключително интересен двубой, тъй като има вероятност днес на терена един до друг в атаката на гостите да играят Тиери Анри и Робин ван Перси.

Лондончани са твърд фаворит за победата в мача, но тепърва предстои да се види, дали ще се възползват от възможността, която ще им се отдаде.

СУОНЗИ

Групата за мача: Ворм, Уилямс, Монк, Тейлър, Ранхел, Бритън, Алан, Сигурдсон, Синклеър, Дайър, Греъм, Морейра, Тремел, Коулкър, Орланди, Доби, Раутлидж, Лита, Мур, Бесон, Агустиен, Гауър, Ричардс, Мораш

Контузени: Тате, Боде

Наказани: Няма

Под въпрос: Няма

Вероятен състав: Ворм, Уилямс, Монк, Тейлър, Ранхел, Бритън, Алан, Сигурдсон, Синклеър, Дайър, Греъм

АРСЕНАЛ

Групата за мача: Шчесни, Косиелни, Джору, Мертесакер, Микел, Сонг, Рамзи, Артета, Уолкът, Ван Перси, Анри, Алмуния, Росицки, Аршавин, Скилачи, Бенаюн, Окслейд-Чембърлейн, Парк

Контузени: Коклен, Вермаелен, Гибс, Саня, Дженкинсън, Сантош, Диаби, Уилшър

Наказани: Няма

Под въпрос: Мертесакер, Росицки

Вероятен състав: Шчесни, Косиелни, Мертесакер, Микел, Джору, Артета, Сонг, Рамзи, Уолкът, Аршавин, Ван Перси

Прогноза на Gol.bg:

Гостите от Лондон са абсолютен фаворит за победата в този мач, въпреки че Арсен Венгер има изключително много кадрови проблеми със състава си.

Френският специалист няма да може да разчита на една камара футболисти поради различни причини.

Контузени са Коклен, Вермаелен, Гибс, Саня, Дженкинсън, Сантош, Диаби и Уилшър. Всички те няма да могат да играят в мача. В това число добавяме също Маруан Шамак и Жервиньо, които са с националните тимове на Мароко и Кот Д'Ивоар.

Под въпрос пък са Мертескер и Росицки, които също могат да пропуснат срещата, но все пак при тях има вероятност да играят.

Тепърва предстои да се види, дали Тиери Анри ще бъде титуляр в атаката на лондончани или не.

Като цяло Арсенал е спечелил последните си три мача срещу Суонзи, като първите два мача срещу базирания в Уелс тим са били през сезон 1982-1983.

Домакините не се намират в толкова лоша форма и имат в актива си 2 победи, 2 равенства и 1 загуба в последните си 5 мача от всички турнири.

Арсенал пък е записал 3 победи, 1 реми и 1 загуба за същия брой двубои. Лондончани по принцип не се представят толкова зле като гост и за последните си 6 визити имат 3 победи и 3 загуби.

Суонзи пък играе стабилно у дома и има само 1 загуба за последните си пет мача на своя стадион.

Нашата прогноза за изхода на този двубой е минимален успех с един гол за гостите.

Резултат: Суонзи - Арсенал 0:1