Нападателят получи контузия в глезена в мача срещу Евертън на 23 август и не се очакваше да бъде готов преди края на годината.

Възстановяването му обаче протече по-бързо от очакваното и той вече започна тренировки с топка. Днес той бе един от малкото футболисти, които проведоха занимание на тренировъчния комплекс на тима.

Така вероятно Жиру ще може да се завърне в игра след паузата за мачовете на националните отбори. Другият уикенд Арсенал посреща Манчестър Юнайтед  в мач, който може да се окаже дерби в битката за място в Топ 4.

Не толкова добри обаче са новините за състоянието на Месут Йозил. Халфът ще отсъства още седем седмици и ще може да се завърне чак в средата на януари. Това е малко повече от първоначалните очаквания.

Йозил пострада в мача с Челси, като интересното бе, че в самия мач нямаше проблеми. Едва след срещата той почувства болка в коляното. Първоначалните прогнози бяха той да отсъства около 3 месеца.

След това Арсен Венгер изрази надежда, че Йозил може да се възстанови по-бързо, но се  оказва точно обратното.

"Вече съм извън игра пет седмици и ще отсъствам още седем седмици", коментира Йозил вчера по време на церемония по връчване на награди в Германия, където той бе отличен за благотворителната си дейност.

"Това е доста дълго време, но така е във футбола понякога. Главата ми е вдигната високо и гледам напред".