Арсенал ще привлече вратаря на Челси Петр Чех през януари, след като вече е провел успешни разговори с лондонския си конкурент, съобщават няколко английски медии. 

Стражът, който играе за Сините от 2004-а година и в продължение на 10 години бе твърд титуляр, през този сезон се превърна в резерва, след като Жозе Моуриньо реши да залага на младия Тибо Куртоа. 

Арсен Венгер иска да повиши конкуренцията на Войчех Шчесни, след като привличането на Давид Оспина е на път да се окаже провал заради контузията на играча, като вече е провел разговори с тима от „Стамфорд Бридж”. 

Счита се, че Челси ще иска сума от около 6-7 милиона паунда за 32-годишния футболист, която Артилеристите са готови да дадат. В същото време самият Чех е на мнение, че в Арсенал може да получи повече възможности за изява, така че приема да премине на „Емиратс”. 

Някои други отбори също проявяват интерес към Чех, който обаче се счита, че ще предпочете да остане в Лондон, тъй като смята Арсенал за достатъчно амбициозен клуб, в който може да продължи да постига успехи.