Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Руни обяви преди утрешния мач срещу Арсенал, че Дани Уелбек правилно е напуснал "Червените дяволи", за да премине в състава на лондончани.

Много фенове на Юнайтед бяха доста изненадани, след като през лятото Луис ван Гаал реши да пусне на "Емиратс" английския национал срещу 16 милиона паунда.

"Разбира се, Дани бе при нас през целия си живот. Той е момче на Манчестър, така че ми е малко странно да го видя с екипа на друг отбор. Това обаче е футболът в днешно време и играчите просто продължават напред", обяви той пред клубната телевизия на Юнайтед.

Уелбек успя да вкара 29 гола в 142 мача за Юнайтед през кариерата си в тима.

"Мисля, че този трансфер бе най-добрият ход както за самия Дани, така и за международната му кариера".

"Той свърши страхотна работа и вкара няколко гола в новия му отбор. Той работи усилено за Арсенал и определено това е една добра промяна за самия него".

"Очаква ни много труден мач срещу Арсенал. Мачовете срещу тях винаги са трудни и този, който вкара първия гол, обикновено печели и стига до резултата, който иска".

"Арсенал има добър отбор, вълнуващ тим с много млади играчи и много английски футболисти в него. Това е чудесно за Англия. Знаем, че лондончани играят с много голяма енергия и трябва да дадем най-доброто от себе си, за да ги победим", завърши Руни.