Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер практически се примири, че отборът му ще завърши на второ място в групата в Шампионската Лига.

Вчера тимът му победи с 2:0 Борусия Дортмунд и се приближи на две точки от германците. Това дава известни шансове на Арсенал да се надява да спечели първото място, но те не са много високи.

Така за пореден сезон "Артилеристите" се очертава да завършат на второ място. Запитан какво трябва да направи този път, Венгер отговори:

"Първото нещо, което трябва да направим преди осминафиналите е да пратим различен човек на жребия", пошегува се французинът.

"Ако погледнете последните пет или шест години, ние винаги се падаме с отбор, които не искаме. След това от сега до февруари трябва да се подобрим като отбор".

"Трябва да почерпим вдъхновение от днешната победа и да се надяваме, че ще разполагаме с почти всички играчи за следващия рунд. Ако погледнем кой се е класирал напред има много топ, топ отбори. Има три или четири, срещу които не искаш да играеш".

"Какъв ще бъде подхода ни за финалния мач от групата зависи от следващите няколко мача. Ще опитам да спечеля последния мач и след това не се знае. Ако Андерлехт спечели в Дортмунд, а ние не победим Галатасарай, ще кажете, че сме глупави".

"Малко вероятно е. Да кажем, че на 90% процента ние ще завършим на второ място, а Дортмунд ще завърши първи".