Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че ще опита да направи поне един трансфер през зимния прозорец.

Французинът по традиция избягва да купува играчи през зимата, като миналата година въпреки че отново имаше сериозни проблеми с контузии, взе единствено Ким Калстрьом под наем.

Сега той отново настоява, че предстои контузените му играчи скоро да се възстановят. Този път обаче той заяви, че ще опита да вземе поне един нов футболист.

"През януари може да разполагаме отново с почти всички контузени играчи, защото Косиелни отново е в състава, а Дебюши ще се върне мисля след 2-3 седмици", коментира Венгер.

"Преминахме през период, в който ни липсваха много играчи. Но видяхме, че някои играчи се научиха на нови постове, като Монреал в центъра на защитата. И той се справя много добре сега".

"Но през януари разбира се, ще се опитаме да вземем поне един нов човек".

"Слуховете за трансфер на Петер Чех не са верни. Емилиано Мартинес може да се конкурира с всеки. Имаме трима вратари, които се борят. Оспина се завръща сега, Шчесни е номер едно в момента и всеки път, когато Мартинес играе, се справя добре".

Ситуацията в Арсенал допълнително засилва слуховете за различни трансфери през зимния прозорец.

Според вестник Експрес Венгер се е насочил към защитника на Астън Вила Рон Влаар. Холандският национал изтича в края на сезона и затова вероятно бирмингамци ще се съгласят да го продадат през януари за сравнително ниска сума. Интерес към него има и от Манчестър Юнайтед, макар Луис Ван Гаал да предпочита Ян Вертонген.

Според вестник Телеграф пък друга трансферна цел е халфът на ПСЖ Йоан Кабай. Арсен Венгер имаше интерес към френския национал имаше още през миналия сезон, но тогава французите действаха по-бързо. Кабай обаче не се наложи като титуляр на "Парк де Пренс" и сега може да се стигне до преминаването му на "Емиратс". Резервни варианти са Джеймс Макарти от Евертън и Гжегош Криховяк от Севиля.

Според вестник Мирър пък през лятото Арсенал ще се опита да вземе новоизгряващата звезда на Палермо Пабло Дубала. Собственикът на италианския клуб Маурицио Дзампарини обаче вярва, че младият нападател може да стигне до класата на Роналдо и иска за него 40 милиона евро.