Нападателят на Арсенал Оливие Жиру подкрепи мениджъра Арсен Венгер и заяви, че никой в състава няма никакво съмнение, че той е точния човек, който да измъкне тима от трудната ситуация.

Заради колебливото представяне на "Артилеристите" от началото на сезона много фенове отправят все по-сериозна критика към французина. Една група от тях опъна банер, призоваващ го да напусне клуба. След загубата от Стоук Сити пък други привърженици на Арсенал освиркаха мощно Венгер при заминаването на тима на гарата.

Играчите на тима обаче застават зад мениджъра си. През седмицата Аарън Рамзи се изказа в негова подкрепа, а сега това направи и Жиру.

"Чухме хората, предполагаемите фенове на Арсенал критикуват някои от нас, особено боса", коментира Жиру пред Дейли Мейл, уточнявайки, че говори специално за малката част от хора, които освиркаха Арсен Венгер на гарата.

"Беше тъжно. Не съм сигурен, че той го заслужава. Винаги е така след като загубиш мач. Разбира се, трябва да си зададеш въпроси. Но не може да се каже, че трябва да променяме всичко. Той е човекът в тази ситуация и изобщо не сме поставяли това под въпрос".

"Разбира се, че разбираме гнева им. Това е защото те искат да печелим мачовете си. Играем за Арсенал и сме голям отбор и феновете имат големи изисквания към нас. Ние разбираме това и също сме разочаровани. Затова искаме да покажем силите си и да реагираме подобаващо".

"Ние ще покажем солидарност един с друг и ще отговорим на терена. Критиките ни дават повече сили да се борим заедно. Ние сме глутница и ако някой нападне глутницата, всички искат да защитят интересите на съотборниците си и на боса".

"Всички ние сме заедно. Срещу Стоук направихме лошо начало, особено като знаем, че ще имаме много въздушни единоборства. Ние обаче имаме страхотна възможност да отговорим срещу  Нюкасъл. Искаме да стигнем топ 4 колкото може по-бързо".

"Никога не е късно да обърнем сезона, защото остават две трети. Трябва да подобрим определени точки и затова трябва да се фокусираме върху играта си и да се върнем в следващия мач".

"Запазихме основните си играчи за последните 2-3 сезона, откакто дойдох. Феновете искаха повече топ играчи и боса ги чу и се опита да доведе някои топ играчи като Месут и Алексис и други попълнения. Всички искаме да стигнем високо ниво на представяне и да спечелим още трофеи".

"Спечелването на Купата на Англия и Комюнити Шийлд е страхотно начало и тази година имаме нужда от време да подобрим страхотен отбор, но имаме класа в състава и бройка и не съм разтревожен за отговора ни".