Алекс Окслейд-Чембърлейн е поредният играч на Арсенал, който получи проблеми и вероятно ще отсъства известно време от игра.

Крилото напусна терена при победата с 4:1 над Нюкасъл през уикенда, след като се получи болки в слабините. Английският национал е имал проблеми още в мача срещу Галатасарай, а сега те са се усложнили.

Все още не се знае колко дълго време ще трябва да се възстановява той. Според приближения на Арсенал журналист на вестник Мирър Джон Крос, предстои да бъде проведено лечение с инжекции с надеждата възпалението да отшуми.

Остава обаче сериозна опасност той да пропусне изключително важното гостуване на Ливърпул предстоящата неделя.

Ако проблемите му се окажат по-сериозни, той ще бъде поредният ключов играч за Арсенал, който е за дълго време в лазарета. През миналата седмица там влязоха Аарън Рамзи и Лоран Косиелни, а още преди това са Джак Уилшър, Микел Артета, Месут Йозил и още няколко по-рядко използвани футболисти.

Все пак добрата новина е, че Тио Уолкът е пред възстановяване и има шанс да бъде готов за мача с Ливърпул.

"Окслейд-Чембърлейн получи удар. Той изпитва болка в слабините и го извадих. Исках да го сменя още преди това. Но той направи пробив през целия терен и след това повече не можеше да тича".

"Не можем да си позволим да го загубим в този момент. Надявам се, че проблемите не са сериозни. Преди мача той имаше леко възпаление. Взех го за мача с Галатасарай и може би два мача за 5 дни са много за него".