Нападателят на Арсенал Тио Уолкот е близо до завръщане в игра, разкри мениджърът Арсен Венгер. 

Английският национал записа едва две участия досега през сезона, след като пропусна старта на кампанията възстановявайки се от тежка травма, а след като се завърна получи контузия в слабините по време на лагер на националния отбор. 

Има дори шанс той да попадне в групата за дербито с Ливърпул в неделя, но е по-вероятно да бъде запазен за мачовете около празниците, когато двубоите следват един след друг. 

„Днес Уолкот поднови нормални тренировки, но все още не зная дали ще може да играе срещу Ливърпул, въпреки че има минимален шанс да пътува с отбора” заяви Венгер, който както обикновено не бе особено конкретен. 

Алекс Окслейд-Чембърлейн обаче не тренира и под сериозно съмнение за сблъсъка с Червените, като ще мине късен фитнест тест. 

„Надявам се, че Окслейд-Чембърлейн ще бъде готов. Ще видим обаче как се чувства в събота. Има минимален шанс и за Начо Монреал да се върне” изтъкна французинът. 

Давид Оспина и Томас Росицки са близо до завръщане, а и Месут Йозил е в последната фаза на рехабилитацията си. Микел Артета, Аарън Рамзи и Лоран Косиелни се възстановяват по план.