Арсен Венгер ще отправи оферта за защитника на Уест Хям Уинстън Рийд през януари. Това пише приближения до Арсенал журналист на вестник Мирър Джон Крос.

Договорът на новозеландецът с чуковете изтича в края на сезона и той отказва да го преподпише. Така Уест Хям рискува да го загуби без пари, ако не го продаде през януари.

Самият Рийд няма против да остане до лятото, след което да се възползва от това, че е свободен агент. Така при подписване на договора с новия си клуб той ще иска еднократен бонус от 1 милиона лири и заплата от 60 000 лири седмично.

Венгер обаче не иска да чака до края на сезона, тъй като непрекъснато има проблеми със защитата. Целта му е да подсили състава още през зимния трансферен прозорец.  Според Мирър Венгер е гледал всеки мач на Уест Хям в последните два месеца и вече е взел решението си.

Интересното е, че при чуковете играе под наем защитникът на Арсенал Карл Дженкинсън. Венгер обаче няма намерение да връща десния бек преди края на лятото.

Същевременно други спекулации свързват с трансфер в Арсенал защитника на Селтик Върджил ван Дийк. Неговата цена е около 10 милиона лири. Подобна е цената и на младока Тайрън Мингс от Ипсуич, който от известно време редовно е свързван с трансфер на "Емиратс".