Арсен Венгер е на мнение, че Арсенал върви в правилната посока след трудната победа с 2:1 на терена на Уест Хям. 

Артилеристите взеха 10 точки от последните си 4 мача и това им позволи да се изкачат на 5-о място с 33, но все още изостават с 13 от лидера Челси. 

„Мисля, че като цяло играхме много убедително. Бяхме винаги опасни, когато атакувахме, защитавахме се добре и всеки си свърши работата както трябва. Разбира се все още има какво да подобряваме, но като цяло в последните мачове има постоянство в играта и резултатите ни. Сега ни предстои труден мач срещу Саутхемптън, за който трябва да бъдем готови” заяви французинът. 

„Смятам, че показахме физическа устойчивост и бяхме много активни в битката за втора топка. Направихме много контраатаки и създадохме много положения. Срещу КПР трябваше да играем известно време с човек по-малко, сега също бяхме поставени на изпитание във въздуха, но отговорихме както трябва. Когато обаче контузените ни защитници се върнат, ще бъде различно” добави той. 

Венгер призна, че е останал приятно изненадан от отменения гол на Алекс Сонг, който щеше да даде аванс на Чуковете. Попадението обаче не бе зачетено заради играчи зад защитата, за които бе преценено, че влияят на вратаря. „Не видях да има нещо нередно в ситуацията, така че останах изненадан. От пейката всичко изглеждаше наред”.