Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер очаквано остана много доволен от победата с 2:0 като гост на Манчестър Сити, но не се самозабрави в ентусиазма си.

"Артилеристите" най-сетне записаха победа срещу топ-отбор, при това като гост. Лондончани изиграха страхотен мач и през първото полувреме не допуснаха нито една възможност пред вратата си.

Санти Касорла откри от дузпа в средата на първото полувреме, а Оливие Жиру вкара с глава в средата на второто полувреме.

"Контролирахме добре мача. Запазихме дисциплина през всичките 90 минути, което е нужно в големите мачове. Контролирахме нещата далеч от дома и най-накрая спечелихме голяма победа в голям мач далеч от дома", коментира Венгер след мача пред Скайспортс.

"Не бяхме далеч от това да го постигнем и срещу Ливърпул, но днес успяхме. Играхме високо в тяхната половина и дълбоко в нашата. Проработи, защото искахме да ограничим пространството в нашата последна третина, особено пред наказателното поле, където Давид Силва е много влиятелен".

По отношение на разликата с мача през миналия сезон, когато Арсенал игра много офанзивно и загуби с 3:6, Венгер коментира:

"Понякога далеч от дома губиш с 0:1 или 0:2 до 20-та минута и нямаш друг избор, освен да се отвориш. Първият гол диктува на 80 процента остатъка от мача. Днес ние вкарахме и това промени мача. Мисля, че можехме да се справим дори още по-добре с толкова много контраатаки".

По-късно на пресконференцията мениджърът на Арсенал допълни.

"Разликата е, че вече разполагаме отново с контузени играчи, които бяха извън игра дълго време. Самочувствието в отбора е високо и някои играчи са в много добра форма".

"Времето ще покаже от какво знаение е тази победа за сезона. Сигурно е, че тя ще повиши самочувствието и вярата ни. Пред нас имаме пет месеца, които са много важни за отбора и това ще реши сезона ни. Подобни мачове могат да помогнат да се справиш много добре".

"Санти Касорла започна да играе в центъра. Преди играеше предимно по крилото, но сега е в етап от кариерата си, в който може да е по-важен в централната зона. Той е фантастичен, защото те измъква от напрежение в много трудни ситуации. Той намира пространства, които са много интересни. Той е добър пример за младите играчи. Той показва колко е важно да играеш добре с двата крака в центъра на терена. Това е от решително значение за полузащитниците в днешно време. И той го прави много добре".

"Относно дузпата първоначалната ми реакция бе, че има дузпа. Някой ми каза, че сме имали късмет да я получим. Но от пейката изглеждаше дузпа. Трябва да видя отново".

"Взех Франсис Коклен от Франция когато бе на 16 години. Сега е на 23. Той премина през някои трудни периоди, но се поучи от опита си. Винаги съм запазил вяра в него, защото му  казах преди три месеца, че имаме нужда той да играе някъде. Той прие да слезе надолу в Чарлтън и имаше убедителни представяния. Сега се върна, аз го пуснах да играе и той се справи много добре".

"Този резултат не променя плановете ни на трансферния прозорец. Все още търсим. За съжаление нямаме прогрес, но ако имате добра идея, може да се свържете с клуба".