Арсен Венгер похвали Месут Йозил след победата над Астън Вила с 5:0 и счита, че халфът ще бъде в основата на атаката на лондончани към Топ 4. 

Германецът пропусна 3 месеца поради контузия, но в неделя записа първите си 90 минути от октомври, като се отчете с гол и асистенция, печелейки наградата за играч на двубоя. 

„Всички бяха на ниво и Месут определено се справи добре. Той се завърна след дълго отсъствие, но му трябваше още време, за да навлезе във форма, да си върне остротата и борбеността, което и направи” коментира Венгер. 

„Доволен съм, защото цялостно в защита се справихме добре. Въпреки че водихме с 3:0 и 4:0 никой не се отпусна и всеки помагаше в отбрана, което бе важно. Трябваше да бъдем търпеливи, защото Вила искаше да ни спира рано. Ние обаче успяхме да намерим пространството между техните линии и това направи разликата” добави той. 

„Бяхме директни и остри, защото те опитваха да ни блокират далеч от вратата си, но ние ги преодолявахме и това ни помагаше да бъдем остри. Постигнахме хубав резултат” каза още Венгер, който изтъкна, че не очаква още нови играчи в Арсенал до края на трансферния прозорец в понеделник вечерта.