Тотнъм обърна с 2:1 на "Уайт Харт Лейн" и взе "Битката за Северен Лондон". Месут Йозил вкара още в началото за "артилеристите", но "шпорите" заслужено взеха победата след два гола на Хари Кейн след почивката.

Така Тотнъм мина пред "топчиите" в класирането  и вече е в Топ 4, докато гостите се свякоха до незавидното шесто място.

Като цяло домакините надиграха плахите в този мач "артилеристи". Създадоха поне половин дузина чисти голови положения, мушнаха две попадения и в крайна сметка си взеха трите точки.

Феноменален мач за "шпорите" направи Хари Кейн, който разнебити слисаната защита на Арсенал.

Така Тотнъм продължава с отличната си форма. Домакините вече имат едва една загуба в последните си десет мача, докато "артилеристите" определено разочароваха и логично бяха унизени.


Тотнъм започна атакуващо срещата и още в 5-ата минута можеше да вкара. Тогава Хари Кейн стреля остро от дъгата на наказателното поле на Арсенал, но Давид Оспина показа класа и спаси. "Шпорите" продължиха да натискат и в 10-ата минута Хари Кейн се изведен сам срещу Оспина, но правилно бе спрян от съдиите поради очевадна засада.

Минута по-късно Арсенал вкара с първото си положение. Дани Уелбек развинти отбраната на Тотнъм отдясно, след което върна топката към Оливие Жиру на границата на пеналта, който леко случайно продължи към Месут Йозил и той от воле опъна мрежата на Уго Лорис за 0:1.

Домакините скочиха за засада на Йозил, но такава не бе отсъдена, а от множеството повторения се видя, че Кайл Уолкър покрива тънко Йозил. Тотнъм се хвърли да изравнява и бе близо до попадението, но удар на Муса Дембеле бе спасен майсторски от Оспина.

В 16-ата минута Арсенал скочи за дузпа, за неволна игра с ръка на играч на домакините, но наказателен удар не бе отсъден. Шест минути по-късно Тотнъм изпусна страхотно положение. Дани Роуз бе изведен отляво в наказателното поле на Арсенал, последва диагонален шут, но топката профуча до лявата греда на Оспина.

След половин час игра отново Давид Оспина спаси Арсенал от сигурен гол. Тогава Райън Мейсън стреля страховито от дъгата на наказателното поле, но Оспина направи феноменално разтягане и изби топката, която влизаше в мрежата му. Последва и удар на Кристиан Ериксен, но отново не се стигна до гол.

В 34-ата минута Ерик Ламела получи топката на точката на дузпата, но стреля високо над вратата. Това бяха силните моменти на домакините, но те така и не успяваха да изравнят. Минута по-късно страстите леко се нагорещиха след едно грубо влизане на Хари Кейн срещу Жиру, но всичко бе решено с жълт картон за Кейн.

В следващите минути играта леко загрубя и темпото се накъса. В 39-ата минута Оспина едва не нокаутира Хари Кейн при една въздушна топка, но не последва нищо. В 42-ата минута Хари Кейн се озова на чиста позиция, но стреля до дясната греда, а и му бе вдигната засада.

Второто полувреме започна с положение за Тотнъм, но Набил Бенталеб от изгодна позиция не успя да вкара. Отговорът на Арсенал бе удар на Санти Касорла, но Уго Лорис спаси. Така се стигна до 56-ата минута, когато Тотнъм заслужено вкара.

След ъглов удар Оспина не успя да боксира добре топката и тя попадна в краката на Хари Кейн, който отблизо опъна мрежата на артилеристите за 1:1. Следващите минути бяха изцяло за "шпорите", които тотално размазаха слисаните си гости.

В 59-ата минута Оспина направи уникално спасяване за пореден път и запази този път мрежата си суха. Тези положения стреснаха артилеристите и те изнесоха играта в по-предни позиции. Това даде резултат и само в рамките на минута Арсенал изпусна две отлични възможности.

Първо Уго Лорис спаси фалцов шут на Дани Уелбек, след което закова и удар с глава на Лоран Косчелни. Така се стигна до 64-ата минута, когато Оспина направи спасяването на мача. Набил Бенталеб тресна уникална тупалка с левия крак от дъгата на наказателното поле, но Оспина се разтегна и с една ръка отрази.

В 71-ата минута Тотнъм можеше да вкара, но Кристиан Ериксен от фаул стреля над гредата. Четири минути по-късно Оливие Жиру получи много добра топка в пеналта, но с глава стреля твърде неточно в аут.

В 80-ата минута Ламела изпусна отлична възможност, но шест минути по-късно звездата на Тотнъм Хари Кейн демонстрира класата си и за втори път наказа слисаните в този мач артилеристи.

Кейн се извиси и с глава прониза Оспина за 2:1. До края Арсенал се опита да стигне до равенството, но не успя да създаде чисто голово положение и Тотнъм напълно  заслужено си взе победата и трите точки.

Тотнъм - Арсенал 2:1

Голмайстори:

0:1 Месут Йозил (11)
1:1 Хари Кейн (56)
2:1 Хари Кейн (86)

Тотнъм: Уго Лорис, Кайл Уолкър, Ерик Дайър, Ян Вертонген, Дани Роуз, Набил Бенталеб, Райън Мейсън, Ерик Ламела, Муса Дембеле (75 - Насер Чадли), Кристиан Ериксен, Хари Кейн

Арсенал: Давид Оспина, Хектор Белерин, Пер Мертезакер, Лоран Косчелни, Начо Монреал, Аарън Рамзи, Франсис Коклен, Санти Касорла (68 - Томаш Росицки), Дани Уелбек, Оливие Жиру, Месут Йозил