Джак Уилшър претърпя операция на левия глезен и ще бъде извън игра около три месеца, съобщи официалният сайт на Арсенал.

Халфът на "Артилеристите" пострада при загубата с 1:2 от Манчестър Юнайтед след брутално влизане на Пади Макнейър.

Той бе заменен веднага, като още след мача Арсен Венгер заяви, че състоянието му не изглежда добро.

Вчера мениджърът на Арсенал заяви след победата с 2:0 над Борусия Дортмунд, че ще има повече информация днес вечерта, след като Уилшър мине преглед при специалист.

На него обаче е било решено да не се губи никакво време и още днес той е бил опериран. Отсъствието на Уилшър е сериозен удар срещу Арсенал, тъй като той бе навлязал в отлична форма и бе един от основните играчи на отбора.

Самият Уилшър сподели в Инстаграм:

"Глезенът имаше нужда от операция накрая. Мина добре, благодаря на главния човек Джеймс Коулдър".

"Трябва да се работи здраво за това, което искаш, защото няма да дойде при теб без борба. Трябва да си силен и смел и да знаеш, че можеш да се справиш с всичко, което решиш".

"Ако някой те разочарова или те критикува, продължавай да вярваш в себе си и обърни това в нещо позитивно".

Това е поредната контузия в лагера на Арсенал, където поради различни причини за дълъг период са аут Месут Йозил, Матийо Дебюши, Давид Оспина и Абу Диаби. Войчех Шчесни и Тио Уолкът имат по-леки контузии, но след вчерашния мач сериозно пострада и Микел Артета, който ще бъде извън игра около 6 седмици заради проблем в прасеца.