Целта на Арсенал е да се пребори за второто място във Висшата лига, обяви мениджърът Арсен Венгер. 

Лондончани са трети в подреждането на 9 точки от лидера Челси, който е и с мач по-малко, но само на 4 от втория Манчестър Сити, така че според боса неговият тим има шанс да изпревари Гражданите. 

„В момента не само че сме много долеч от титлата, но и от борбата за нея. Целта ни е просто да се справим възможно най-добрия до края. Манчестър Сити е на 4 точки от нас, а зад гърба ни са няколко отбора, така че борбата е много оспорвана. Който покаже по-голямо постоянство и психическа устойчивост ще постигне целта си“ заяви босът преди утрешния мач с Куинс Парк Рейнджърс. 

„На този етап сме твърде далеч от Челси, макар и човек никога да не знае какво може да се случи. В Сити едва ли ще се откажат от титлата, след като преди 3 години наваксаха 8 точки. Няколко тима искат да ни изпреварят, докато ние ще се опитаме да настигнем Сити“ добави той. 

Добрата новина е, че Аарън Рамзи е на линия за сблъсъка, след като преодоля поредно разтежение. Джак Уилшър продължава да се възстановява след малката хирургическа интервенция, която претърпя, но се очаква скоро да се завърне на терена.