Арсенал постигна седмата си победа в последните 8 мача от Висшата лига, след като спечели с 2:1 гостуването си на Куинс Парк Рейнджърс. 

Успехът бе изкован след почивката, когато вкараха Жиру и Санчес. Домакините имаха своите положения и десетина минути преди края върнаха интригата с попадение на Чарли Остин, но в крайна сметка загубиха.  

Така Артилеристите запазиха третото си място, като вече имат 54 точки, докато техният лондонски съперник остава в зоната на изпадащите с 22 и перспективите за него не са никак добри. 

Домакините стартираха с двама нападатели в лицето на Остин и Замора, а Сандро се появи за първи път от ноември в средата на терена, като замени наказания Джоуи Бартън. За Арсенал имаше две промени, като Пер Мертезакер замени Кошчелни в защита, а Томаш Росицки се появи на мястото на Алекс Окслейд-Чембърлейн. Коклен пък играеше с маска заради счупения си нос.  

Началото бе равностойно и спокойно, без сериозни положения пред вратите. Центриранията не носеха опасност за вратарите. В 12-ата минута Чарли Остин опита удар от 25 метра, но Оспина нямаше проблеми. 

Арсенал не можеше да се справи с добре организирания тим на домакините, който чакаше своите моменти и в средата на първата част Сандро се оказа свободен на двайсетина метра от вратата, но първо се размина с топката, а след това се провали и при втория си опит. 

Малко след това Остин все пак накара Оспина да се намесва. Към края на полувремето Артилеристите се подобриха. Удар на Жиру с глава срещна тялото на негов съотборник, но Рейнджърс оставаха опасни. В 36-ата минута Остин преодоля отлично Коклен, но диагоналният му шут мина встрани от вратата.  

В 37-ата минута обаче, защитникът на гостите Габриел получи контузия и бе заменен от Кошчелни. Онуоха и Колкър от домакините пък удариха главите си, след като скочиха за една топка и първият се наложи да бъде сменен. 

В 44-ата минута Роб Грийн гарантира, че двата тима ще се оттеглят на почивка при 0:0. Касорла стреля от полуволе, но вратарят се хвърли и успя да спаси, като имаше късмет, че и удара не бе много силен.  

Веднага след паузата Томаш Росицки бе близо до страхотна попадение. Чехът слаломира между няколко противници, създедаде си позиция за стрелба и отправи шут, който обаче бе избит от Грийн. Малко след това Йозил пропусна, когато оставен на отлична позиция, някак си стреля над гредата след пас на Росицки. Германецът обаче бе дръпнат от Карл Хенри, така че претенциите на гостите за дузпа изглеждаха основателни. 

Мачът стана двуостър, като в 58-ата минута Санчес бе много близо до попадение в стил „Тиери Анри“, след като си създаде възможност и стреля покрай Грийн към далечния ъгъл, но топката премина покрай вратата. Кю Пи Ар отговори с много силен шут на Мат Филипс, но и той не бе точен. 

В 64-ата минута обаче, подобрението в играта на Арсенал даде резултат. Санчес за пореден път преодоля Фърлонг, след което комбинира с Гибс, който стигна до аутлинията и опита центриране, което бе блокирано, но топката се оказа до Жиру, който реагира най-бързо и вкара. 

Попадението сякаш пречупи домакините и в 69-ата минута Арсенал се възползва, за да убие мача. Гибс подаде на Санчес, който нахлу в наказателното поле и преодоля Грийн с удар в близкия ъгъл. Това бе първият му гол от 7 мача, след като за последно вкара срещу Стоук на 11 януари. 

Последва греда на Йозил, като вратарят Роб Грийн се справи и с добавката на Санчес. Това се окада важно, защото в 82-ата минута интригата се върна. Замора пропусна към Чарли Остин, който се обърна и с прецизен удар преодоля Оспина. 

До края обаче усилията на домакините не бяха възнаградени и така Арсенал постигна ценна победа в битката за топ 4. 

Куинс Парк Рейнджърс – Арсенал    1:2

0:1    Жиру    64
0:2    Санчес    69
1:2    Остин    82

КПР: Грийн, Фърлонг, Колкър, Онуоха (45 Хил), Сук-Юн, Филипс, Сандро (56 Кранчар), Хенри, Хойлет (76 Исла), Остин, Замора
Арсенал: Оспина, Бейерин, Мертезакер, Габриел (37 Кошчелни), Гибс, Коклен, Касорла, Росицки (87 Рамзи), Йозил (93 Уелбек), Санчес, Жиру