Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер похвали психическата устойчивост на централния нападател Оливие Жиру, който се разписа при снощната победа с 2:1 над КПР.

Още по темата

 

"Оливие притежава голяма психическа устойчивост. Той може да приеме критиките към него и да отговори, както го стори снощи. Критиките бяха малко пресилени, защото той пропусна няколко положения срещу Монако, но това се случва", сподели Венгер.

"Хубаво е, че се разписа, защото когато не си вкарвал, това те затормозява, дори да го отричаш. Той никога не се предава. Фактът, че Оливие все още може да вкарва, показва неговата силна психика. След мача с Монако всички бяхме сломени, но срещу Евертън отговорихме подобаващо. Сторихме го и снощи."

"Срещу КПР ние трябваше да се борим. Бяхме малко нервни през първото полувреме. Те спираха подаванията ни и Сандро имаше голяма заслуга за това. Когато той излезе, за нас стана по-лесно."

"През първото полувреме имаше доста физически единоборства и ние трябваше да останем концентрирани и търпеливи. Да свалим топката на земята и да разиграваме. Постепенно го сторихме в последните петнайсетина минути на първата част. През второто полувреме играхме много добре."

"Усещах, че играта ни върви гладко, бързо и притежава острота. Като цяло постигнахме чудесна и напълно заслужена победа. Първият ни гол дойде след класическа контраатака. Сътворихме няколко добри контраатаки, но вратарят им Роб Грийн беше изключителен и спаси положенията."

"Исках моят отбор да продължава да атакува, защото не сме отбор, който изчаква. Ние се нуждаем от това да притежаваме топката повече и се справихме добре в това отношение", допълни Венгер.