Арсенал постигна шестата си поредна победа във Висшата лига, след като победи Нюкасъл с 2:1 и така запази третото си място с 60 точки, както и дистанцията до Ман Сити от една. 

Артилеристите вкараха два гола до почивката чрез Оливие Жиру, но след паузата Свраките се подобриха и лондончани преживяха доста нервни моменти, преди в крайна сметка да успеят да спечелят и да продължат да притискат отборите пред себе си. 

За домакините имаше 3 промени от последния мач, като Айосе Перес, Кабеля и Анита стартираха. Месут Йозил пропусна двубоя за Арсенал поради заболяване, като бе заменен от Аарън Рамзи, а Калъм Чеймбърс се появи вместо Ектор Бейерин по десния фланг на защитата. 

Още в началото Жиру се оказа свободен в наказателното поле, но бе с гръб към вратата и след това не успя да комбинира със съотборник. Свраките отговориха с контра, при която Айосе Перес получи вляво, влезе навътре след финт срещу Чеймбърс и стреля, но защитникът блокира удара му. 

Въпреки многото проблеми с наказания и контузии, домакините стояха добре в първите минути, като владееха повече топката и опитваха да атакуват. Арсенал получи шанс при статично положение, при което Санчес остана сам на далечната греда, но ударът му бе избит в корнер от Уилямсън. 

Мачът продължи да бъде двуостър, като лондончани не успяваха да наложат предимството си. В 21-ата минута Рамзи бе изведен отлично малко вляво от вратата, като опита да чукне топката покрай вратаря, но тотално се провали и стреля в аут. 

В 24-ата минута обаче логичното се случи. Касорла центрира от свободен удар, Уелбек засече с глава, а след това Оливие Жиру протегна крак и с коляно отклони топката в долния ляв ъгъл на вратата, разписвайки се в 5-и мач поред от първенството. 

Попадението шокира домакините и малко след това Санчес намери Уелбек, който от въздуха стреля покрай вратата. Арсенал обаче започна да създава положения и в 28-ата минута удвои аванса си, макар и пак след статична ситуация. Касорла центрира от корнер и Жиру вкара с глава 13-ия си гол в първенството. 

В следващите минути Свраките опитаха да отговорят и създадоха напрежение пред Оспина с няколко центрирания, но без да има кой да достави решаващото докосване. Арсенал пък се успокои, след като нещата вървяха добре и започна да пести сили, като паузата логично дойде при 0:2. 

След нея обаче ситуацията се промени, тъй като домакините върнаха един гол. Хубаво взаимодействие отдясно изведе Кабеля на чиста позиция, той подаде в наказателното поле, където Муса Сисоко засече и не остави шансове на Оспина. Минута след това Перес стреля на сантиметри от далечната греда и Арсенал определено бе притеснен. 

Попадението вдъхнови домакините, които заиграха все по-добре. В 60-ата минута Йоан Гуфран се оказа на чиста позиция в наказателното поле, но от десетина метра стреля слабо и право в рацете на Оспина. 

Вратарят на Арсенал трябваше да се намесва малко след това, когато след  корнер Майк Уилямсън засече с глава, но колумбиецът показа страхотен рефлекс. След това Янмаат стреля отдалеч, но покрай вратата. 

Последваха минути, в които добри положения липсваха, но играта на Арсенал определено се влоши сериозно, докато домакините продължаваха да действат по-настъпателно и да търсят изравняването. 

В края удар на Перес се отклони от играч на Арсенал, но Оспина успя да запази аванса, избивайки с крак. В добавеното време пък гостите не успяха да стигнат до трети гол, но все пак спечелиха.  

Нюкасъл – Арсенал    1:2

0:1    Жиру    24
0:2    Жиру    28
1:2    Сисоко    48

Нюкасъл: Крул, Р. Тейлър, Янмаат, Уилямсън, Колбак, Анита (71 Хонас), Сисоко, Каберя, Гуфран, Амеоби (89 Армстронг), Перес
Арсенал: Оспина, Чеймбърс, Габриел, Кошчелни, Монреал, Коклен, Рамзи, Алексис (70 Фламини), Касорла (70 Росицки), Уелбек (89 Бейерин), Жиру