Арсенал стигна до успех с 2:1 над Рединг след продължения на "Уембли" и така се класира за финала на ФА Къп.

Отборът на Арсен Венгер ще спори срещу Ливърпул или Астън Вила в директния мач за трофея, като отборът ще се стреми на всяка цена да го защити, след като го спечели през миналия сезон.

Санчес откри резултата в 39-ата минута, но МакКоули изравни в 54-ата. До края на мача нямаше повече голове и се стигна до две продължения от по 15 минути. В самия край на първото продължение Санчес реализира гола за успеха, като в ситуацията имаше кошмарна грешка на Федеричи, който на практика подари гола на противника.

За статистиката - Рединг никога не е играл на финал в турнира, а Арсенал нацели три греди за мача. 

Не може да не се отбележи, че Рединг изигра изключително силен мач и само липсата на късмета лиши тима дори от обрат в редовното време, след като Погребняк пропиля малко преди края на редовното време брилянтно положение.
 



Момчетата на Арсен Венгер започнаха нахъсано срещата и още в 5-ата минута стигнаха до страхотен голов шанс. Гибс намери с много хубаво подаване Уелбек, но Федеричи излезе от вратарското си поле, за да пресрещне нападателя, и осуети намеренията му. 

Само три минути след това лондончани имаха още едно добро положение, като този път Мертезакер засече топката с глава, но стражът на Рединг се намеси доста добре на близката греда и спаси вратата си.

В 20-ата минута Арсенал получи правото да изпълни фаул от около 30 метра, а зад топката застана Йозил. Германецът изпълни по прекрасен начин удара и топката мина на сантиметри покрай вратата.

Няколко минути след това "Топчиите" имаха нов голов шанс, като този път удар на Санчес от малък ъгъл също премина на сантиметри покрай вратата.

В 30-ата минута Чалоба намери с отлично подаване Маки, който бързо направи докосване с топката и принуди Шчесни да се намесва.

По-добрата игра на Арсенал даде резултат и в 39-ата минута Алексис Санчес откри в полза на отбора си. 

Йозил намери съотборника си в наказателното поле, след което той овладя топката и около точката на дузпата по земя я прати във вратата на Рединг.

През първите минути от второто полувреме не се стигна до интересни положения, макар играта да бе динамична.

В 54-ата минута обаче Рединг стигна до изравнително попадение при това доста изненадващо.

МакКлиъри засече с воле центриране на Погребняк, а Шчесни първоначално улови топката, но след това я изпусна и тя премина голлинията. В ситуацията лоша шега на вратаря изигра рикошета в крака на Гибс.

През следващите минути обаче темпото на игра поспадна и Арсенал определено загуби настроението си на терена.

В 63-ата минута Арсен Венгер бе принуден да замени Мертезакер с Габриел, след като германският капитан на тима получи контузия. 

Минута след това имаше доста деликатна ситуация, след като топката се удари в ръката на Дебюши в наказателното поле, но реферът прецени, че няма умисъл в ситуацията и не отсъди дузпа. 

В 68-ата минута Уилямс можеше да направи обрата за Рединг пълен, но ударът му от няколко метра премина покрай вратата.

Две минути след това Габриел нацели гредата и пропусна да се превърне в герой за домакините, след като бе заел място в наказателното поле на противника.  Преди топката да срещне гредата обаче тя бе изчистена от Федеричи, който се намеси феноменално. 

В 73-ата минута Габриел не успя да вкара след центриране от чиста позиция в наказателното поле и направи фрапантен пропуск.

Две минути след това Погребняк пробва късмета си от много малък ъгъл, но неговият удар премина покрай вратата.

Арсенал отговори с удар на Йозил, който премина над вратата.

В 83-ата минута Чалоба отправи страхотна тупалка, но Шчесни се намеси прекрасно и изчисти топката в корнер.

Секунди след това Рамзи нацели гредата от абсолютно чиста позиция и пропусна да се превърне в герой за лондончани.

В 89-ата минута Рединг изпусна уникален шанс. Погребняк и Маки излязоха срещу един играч на Арсенал, но руснакът се полакоми и предпочете да не подава, като в крайна сметка опропасти ситуацията.

До края на редовното време не се стигна до повече голове и в крайна сметка двата тима трябваше да изиграят две продължения от по 15 минути.

Първото продължение не бе от най-интересните. Удар на Касорла мина над вратата, а към края на първото продължение Погребняк излезе на страхотна позиция и имаше супер шанс, но ударът му бе блокиран.

В 105-ата минута, в самия край на продължението, Санчес вкара за Арсенал. Той отправи силен удар към близкия ъгъл, а Федеричи първоначално улови топката, но позиционирането на тялото му бе доста лошо, и той изпусна кълбото между краката си. 

По средата на второто продължение Жиру нацели страничната греда от добра позиция и пропусна да убие интригата в мача, а до края нямаше повече голове.

РЕДИНГ - АРСЕНАЛ 1:2 след продължения
0:1 Санчес 39'
1:1 МакКлиъри 54'
1:2 Санчес 105' 

РЕДИНГ: Федеричи, Гънтър, Пиърс, Чалоба, Хектор, Робсън-Кану, МакКлиъри, Уилямс, Обита, Погребняк, Маки

АРСЕНАЛ: Шчесни, Мертезакер (63 - Габриел), Дебюши, Гибс, Косиелни, Йозил, Касорла, Коклен (111 - Уолкът), Рамзи, Санчес, Уелбек (70 - Жиру)