Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер нямаше как да не признае, че тимът му е имал късмет да достигне за 19-и път в историята финала за ФА Къп. 

Артилеристите преживяха нервни моменти срещу Рединг, но се наложиха с 2:1 след продължения и благодарение на груба грешка на вратаря на съперника Адам Федеричи при втория гол. 

„Беше труден мач, срещу много добре организиран, отдаден и физически силен тим на Рединг. Те бяха готови да умрат на терена, но да спечелят и заслужават поздравления. В крайна сметка ние имахме късмет, защото техният вратар допусна грешка и разбираме разочарованието му, но от друга страна преди това ги остави в двубоя с намесите си“ заяви французинът. 

„В играта ни липсваше скорост, добро взаимодействие и острота в последната третина от терена. Малко се изключихме при техния гол, след  което си платихме за това, тъй като започнахме да страдаме“ добави Венгер, който ще гони 6-а купа от надпреварата, която ще бъде рекордна в историята 12-а, с което ще бъде надминат Манчестър Юнайтед. 

„Нека да мислим сега за следващия мач, а за финала имаме време да се приготвим. В един финал всичко може да се случи и шансовете са 50 на 50. Ако успеем да счупим рекорда ще сме много щастливи. Дани всички играчи да са на линия и в добра форма“ изтъкна наставникът.