Челси постигна стратегическо равенство 0:0 при гостуването си на Арсенал и така направи още една крачка към титлата във Висшата лига. 

В мача нямаше много положения, като все пак до почивката се случиха някои спорни ситуации, които реферът подмина. 

Сините очаквано изиграха затворен мач, в който не дадоха кой знае какво шансове на съперника. Така те останаха на 10 точки пред Артилеристите и пред Манчестър Сити и имат нужда от 2 победи от оставащите си 5 мача, за да триумфират като щампиони. 

Арсенал се смъкна на трето място заради по-лоша голова разлика от Манчестър Сити. Равенството прекъсна 2 поредици на Артилеристите – от 8 поредни победи в Лигата и от 9 последователни успеха у дома в първенството. 


Арсен Венгер направи 4 промени от победата над Рединг за ФА Къп, като стартираха Оспина, Бейерин, Монреал и Жиру. За Челси разликите бяха две, като голямата новина бе, че в състава нямаше чист нападател заради контузиите на Коста, Дрогба и Реми. 

Въпреки очакванията Едер Азар да води атаката, на тази позиция бе поставен Оскар, докато белгиецът действаше на обичайната си позиция в лявата зона на атаката. 

Началото бе спокойно, като домакините владееха топката, а гостите действаха солидно в защита. Наколко остри влизания на Сините накараха съдията да ги предупреди да внимават. Оскар пък се размина с жълт картон за симулация, след като опита да спечели дузпа. 

В 16-ата минута Челси бе много близо до гол. Фабрегас даде пас зад защитата към Оскар при съмнително положение за засада. Бразилецът изпревари вратаря и копна топката над него, но Ектор Бейерин притича и изби пред голлинията в корнер. 

Интересно е, че в ситуацията Давид Оспина блъсна доста грубо Оскар и го удари с глава, след като не успя да стигне до топката, което накара Жозе Моуриньо бурно да поиска дузпа. Реферът Майкъл Оливър обаче замълча. 

Минути след това Фабрегас получи картон за симулация, когато опита да използва едно леко чукване от Касорла, но падна твърде артистично и реферът го наказа. 

В 34-ата минута имаше още една спорна ситуация. Хубава атака на Арсенал завърши с подаване към Бейерин, който се измъква отдясно и върна пред вратата, където Санчес засече и стреля. Кейхил се хвърли в краката му и топката се удари в ръката на защитника, но съдията явно прецени, че той не е можел да реагира. От друга страна позицията на ръката не изглеждаше в особено естествена позиция. 

В атаките на домакините липсваше острота, докато тези на гостите бяха доста опасни. Така в 38-ата минута Уилиан изведе перфектно Рамирес в наказателното поле, но бразилецът стреля твърде слабо и Оспина улови, като не бе затруднен особено. 

Малко след това Санчес успя да си създаде позиция за стрелба, но все пак бе поставен под напрежение и прати топката покрай вратата. След това се стигна до разбъркване пред Куртоа, което завърши с удар на Йозил, но той бе право в средата на вратата и белгийският страж улови. Така паузата дойде при 0:0. 

След нея Моуриньо пусна Дрогба на мястото на Оскар. Сините владееха повече топката в тези минути, като при една ситуация претендираха, че Оспина и избил с ръце извън наказателното поле, но това не бе така. 

Последваха минути без опасни положения. Гостите продължаваха да действат солидно в отбрана и да не допускат проблеми за Тибо Куртоа. Те дебнеха своя момент на контра и в 66-ата минута Дрогба стреля от границата на наказателното поле, но твърде слабо и не затрудни Оспина. 

В 69-ата минута Арсенал имаше добра ситуация. След  свободен удар Куртоа не успя да избие добре и топката попадна в краката на Мертезакер на 14-15 метра от вратата. Германецът опита да стреля веднага, но ситуацията бе трудна и прати топката покрай вратата. 

След това отчаяният натиск на домакините не им донесе успех, въпреки влизането на Уелбек и Уолкът. В добавеното време Монреал се измъкна отляво и подаде пред вратата, но нямаше кой да засече. 

След последния сигнал на съдията играчите на Челси не скриха емоциите си и ясно показаха, че оценяват точката много високо и знаят, че са се приближили изключително много до титлата. 

Арсенал – Челси    0:0

Арсенал: Оспина, Бейерин, Мертезакер, Кошчелни, Монреал, Коклен (76 Уелбек), Касорла, Рамзи, Йозил, Алексис, Жиру (84 Уолкът)
Челси: Куртоа, Иванович, Кейхил, Тери, Аспиликуета, Матич, Фабрегас, Рамирес, Оскар (46 Дрогба), Уилиан, Азар