Нападателят на Арсенал Алексис Санчес увери, че се чувства щастлив на стадион "Емиратс" и че иска да печели много трофеи с "артилеристите".

На официалната отборна снимка за сезона чилиецът изглеждаше замислен и неособено щастлив, след като три сезона носеше фланелката на Барселона.

Той обаче се превърна в един от най-важните футболисти на лондончани през кампанията и още в първия си сезон достигна финала на ФА Къп, където съперник на тима ще бъде Астън Вила.

"Харесвам Лондон, бързо се адаптирах. Чувствам се много добре в Арсенал", започна своя коментар Алексис Санчес пред beIN Sports.

"Градът е прекрасен и ми помага да бъда по-добър футболист. Много съм щастлив да бъда в Арсенал. Всичките ми съотборници искат да печелят трофеи, да защитаваме цветовете на нашия клуб."

"Аз започнах своето приключение тук. Трябва да продължавам да се уча от футбола и съотборниците си. Също така трябва да опозная клуба и първенството по-добре."

"Английският футбол ми харесва. Все пак играта е измислена тук, нали така", завърши с въпрос своя коментар нападателят, който отказа на Ливърпул през лятото на миналата година, за да подсили Арсенал.